Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Ingangsdatum CO2-rapportageplicht 1 juli 2024
De CO2-rapportageplicht, ook wel de ‘Normerende regeling werkgebonden personenmobiliteit’, is goedgekeurd door de Raad van State en gaat per 1 juli 2024 in. Dat maakte het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dinsdag 24 oktober bekend. Organisaties met 100 of meer medewerkers moeten nu vanaf 1 juli 2024 woon-werk en zakelijke reiskilometers rapporteren. Dit was eerst 1 januari 2024.    
Loading...
VrouwKantoor
Start op tijd met registreren 
Uitstel betekent zeker geen afstel. Het ministerie benadrukt organisaties vanaf 1 januari 2024 te starten met het registreren van woon-werk en zakelijke reiskilometers, om deze vervolgens in 2025 te rapporteren. Organisaties die nog niet voorbereid zijn op de rapportageplicht kunnen ervoor kiezen om 1 juli 2024 te starten met registreren. Alle organisaties met 100 of meer medewerkers ontvangen begin december een brief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Het registreren en rapporteren gemakkelijk maken. Dát is wat we voor u doen.
Met NS Go heb je een ritregistratiesysteem en mobiliteitsplatform in één. Medewerkers reizen met een mobiliteitskaart, de NS-Business Card. NS Go houdt van al deze reizen de periode, het brandstoftype en het type vervoermiddel bij en maakt een CO2-rapportage. Hiermee voldoe je als organisatie automatisch aan alle eisen van de rapportageverplichting.
Vraag NS Go demo aanOntdek NS Go
Loading...
NS Go: het mobiliteitsplatform van NS
Hoe werkt de CO2-registratie en het rapporteren? 
Als organisatie ben je verplicht om vanaf 1 juli 2024 de woon-werk en zakelijke kilometers te registreren, om deze uiterlijk in 2025 te rapporteren. In die registratie is een splitsing nodig in vervoermiddelen – denk aan auto, fiets, openbaar vervoer en deelvervoer - én brandstoftypes. Na het opsturen van de rapportage ontvang je adviezen om de CO2-uitstoot van je organisatie te verminderen. 
Waarom een CO2-rapportageplicht? 
De rapportageplicht komt voort uit het Klimaatakkoord. In dit akkoord staan maatregelen om de uitstoot van CO2 in Nederland in 2030 ongeveer te halveren. De CO2-rapportageplicht is zo’n maatregel en heeft als doel de uitstoot van zakelijke reizen (inclusief woon-werkvervoer) met een megaton CO2 ten opzichte van 2019 terug te dringen. En daarmee verduurzaming van zakelijke mobiliteit te versnellen. 
Gratis whitepaper ‘Normerende regeling werkgebonden personenmobiliteit’
Benieuwd hoe het registreren en rapporteren in zijn werk gaat? En hoe bereid je jouw organisatie voor op de CO2-rapportageplicht, ook wel de ‘Normerende regeling werkgebonden personenmobiliteit’? Je leest het in ons gratis whitepaper.
Download gratis whitepaper
Loading...
Whitepaper -Normerende regeling werkgebonden personenmobiliteit-