Naar content

Hoofdnavigatie

Kosten besparen

Wilt u besparen op uw mobiliteits- en administratiekosten? Kies voor de trein! Wilt u weten hoeveel uw bedrijf kan besparen op mobiliteit? Laat uw gegevens achter en we bellen u terug voor een advies op maat.


De trein is 30% goedkoper

Reizen met de trein is goedkoper dan reizen met de auto. Uw bedrijf bespaart hiermee tot wel 30% op elke zakelijke kilometer.

Reiskosten per vervoermiddel:

  • Trein: € 0,13 per kilometer (gemiddeld genomen)
  • Auto: € 0,19 per kilometer
  • Leaseauto: € 0,49 per kilometer

Reizen in de 2e klas in de spits kost bij NS gemiddeld zo’n € 0,19 per km. In de daluren voor een Zakelijke Reis naar een klant, kunnen de kosten dalen richting € 0,11 per km. Dus niet alleen kunnen uw medewerkers hun tijd effectief gebruiken in de trein, maar het is ook zeer aantrekkelijk ten opzichte van een leaseauto of autovergoeding.

Bespaar op administratiekosten

Het gebruik van de NS-Business Card kan uw organisatie veel tijd en geld schelen. Alle reiskosten brengen wij achteraf in rekening via 1 maandelijkse factuur. Hierop staan de reizen gespecificeerd per medewerker, waardoor losse declaraties tot het verleden behoren. Dit scheelt uw administratie veel tijd.

Omgerekend kost het verwerken van een declaratie, qua tijd, gemiddeld € 25. Voor een bedrijf met 1.000 medewerkers is dit al gauw een besparing van 1 fte.