Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Trends in zakelijke mobiliteit in Nederland
Gaat het om zakelijke mobiliteit, dan is het belangrijk om vooruit te blijven denken. Duurzaamheid en technologische vooruitgang staan hierin namelijk centraal. Dit brengt een aantal belangrijke vragen met zich mee. Want in hoeverre lukt het jou om een duurzaam mobiliteitsbeleid te ontwikkelen? Voldoe je daarbij aan de behoeften van medewerkers en blijf je op de hoogte van de steeds veranderende wetgeving rond zakelijke mobiliteit?
Loading...
OV-fiets
Artikel
Leestijd: 1 minuten
Vooruit in duurzame mobiliteit? Laat NS Go voor je werken
Deze trends vragen om een flexibel, duurzaam en innovatief mobiliteitsbeleid. Hoe jij met je bedrijf inspeelt op deze ontwikkelingen? Door het gebruik van deelvervoer te stimuleren. Wij bieden hiervoor NS Go als oplossing. Dit is het complete platform voor je toekomstbestendige zakelijke mobiliteitsbeleid.
Eén mobiliteitsplatform
NS Go combineert een mobiliteitsplatform met een mobiliteitskaart. Geen verschillende systemen meer, maar één platform waarop je al je mobiliteit inziet en regelt. Denk hierbij aan het verrekenen van reiskosten en thuiswerkvergoedingen.
Minder administratie
Bijkomend voordeel van dit platform is dat je een stuk minder tijd kwijt bent aan administratie. NS Go stuurt maandelijks een factuur met de reizen die medewerkers met het openbaar- en deelvervoer maken. Zo hoef je voortaan geen aparte reisdeclaraties meer te verwerken.
Makkelijk van deur tot deur
Vooraf saldo laden is ook verleden tijd. Met de NS-Business Card kunnen collega’s nu heel gemakkelijk met openbaar- en deelvervoer op weg. Alle ritten, zowel privé als zakelijk, worden automatisch bijgehouden. Hetzelfde geldt voor de kosten en de CO2-uitstoot die hierbij komen kijken. Zo heb je alle administratie op één plek en kun je eenvoudig voldoen aan de CO2-rapportageverplichting.
Ontdek NS Go
Zakelijke mobiliteit: de situatie nu
Steeds meer medewerkers verwachten een duurzaam en flexibel mobiliteitsbeleid van bedrijven. Dit is één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden. Niet alleen medewerkers hechten daar veel waarde aan. Ook de overheid zet hier flink op in. Er komen continu strengere milieuregels waar zakelijk reisbeleid op moet worden aangepast. Het is dus belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de huidige emissienormen en rapportageverplichtingen.
Vijf trends in zakelijke mobiliteit
1. Groene arbeidsvoorwaarden
Veel bedrijven kiezen ervoor om 'groen' te zijn. Dit betekent dat ze hun werknemers helpen om duurzamer te leven en te reizen. Sommige bedrijven geven daarom extra vakantiedagen als zij de trein voor hun reis gebruiken. Er zijn ook werkgevers die een bonus uitkeren als een medewerker het hele jaar duurzaam reist. Het geven van een hogere kilometervergoeding bij gebruik van openbaar vervoer t.o.v. de auto is ook een mooi voorbeeld van groene arbeidsvoorwaarden.
2. Vrijheid in hoe je reist
Werknemers mogen vaker zelf kiezen hoe ze naar hun werk komen. Met de NS-Business Card maken ze gemakkelijk gebruik van de verschillende vormen van openbaar (deel)vervoer. Van fiets tot trein tot auto. Dit maakt het reizen flexibel en helpt mee om aan nieuwe overheidsregels te voldoen.
3. Kritisch kijken naar leaseauto's
Veel bedrijven vragen zichzelf af of het nog slim is om leaseauto's aan te bieden voor woon-werkverkeer. Met meer mensen die thuiswerken, worden leaseauto's minder gebruikt. Een budget voor reizen kan een beter idee zijn. Medewerkers kunnen dan zelf kiezen hoe ze reizen.
4. Slim parkeerbeheer
Met minder beschikbare parkeerplaatsen als gevolg van bebouwing, gebruiken sommige bedrijven slimme systemen om parkeerplekken te reserveren. Zo gebruik je de beperkte ruimte beter en weten werknemers zeker dat ze een plek hebben zodra zij naar kantoor komen.
5. Meedoen aan grotere afspraken
Veel bedrijven zetten zich in om minder CO2 uit te stoten. Ze starten zelf duurzame initiatieven of doen mee aan grotere afspraken zoals het Klimaatakkoord. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook vaak een wens van werknemers en klanten.
CO2-rapportageplicht
Veel gedownload
Sinds 1 juli 2024 is de CO2-rapportageplicht van kracht. Wat betekent deze regeling voor je organisatie en welke verplichtingen en werkzaamheden brengt het met zich mee?
Download gratis whitepaper
Toekomst van zakelijke mobiliteit
Wil je meer informatie over de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van zakelijke mobiliteit? Je leest het in onze gratis whitepaper ‘Toekomst zakelijke mobiliteit’.
Download gratis whitepaper
Meer medewerkers op de fiets
Hoe bouw je een aantrekkelijk fietsbeleid, dat perfect in je totale mobiliteitsbeleid past? Je leest het in ons nieuwste whitepaper!
Download gratis whitepaper
0 - 2 van 3
1 van 3