Naar content

Hoofdnavigatie

Zakelijke mobiliteit in Nederland

Werknemers willen meer keuzevrijheid en flexibiliteit in hoe ze werken én reizen. Elke dag is namelijk anders. Hoe regelen andere organisaties hun zakelijke mobiliteit? Laat u inspireren!


De kosten van de reizende medewerker

Weet u wat ieder vervoersmiddel gemiddeld kost per jaar? De cijfers zullen u wellicht niet verbazen. De leaseauto staat met bijna € 18.000 stipt op de 1e plaats als duurste vervoersmiddel voor de werkgever. Het OV staat met € 3.280 op de tweede plaats. De fiets kost u met gemiddeld € 555 per jaar het minst.

Bron: MT/Workaway

Populaire regelingen

Organisaties geven mobiliteit ieder op hun eigen manier vorm. Toch zijn er een aantal regelingen die populair zijn. Met 48% kiest het merendeel van de werkgevers voor een reiskostenvergoeding. De auto en OV-regeling staan op de 2(17%) en 3(11%) plek.

Bewuster reizen

32% van de organisaties geeft aan autogebruik actief te ontmoedigen. Een alternatief dat wordt aangeboden is een mobiliteitskaart, waarmee medewerkers vervoersmiddelen kunnen combineren. Parkeer bijvoorbeeld uw auto op een P&R, om vervolgens met de tram of de OV-fiets verder te reizen. Sneller, efficiënter en vaak goedkoper!

Benchmarkrapport 2018

Al het bovenstaande en nog veel meer leest u in de Nationale Benchmark Zakelijke Mobiliteit 2018. Hierin leest u hoe 601 organisaties uit uiteenlopende sectoren hun mobiliteitsbeleid hebben vormgegeven.

Maak optimaal gebruik van de NS-Business Card

Kostenbesparing, gebrek aan parkeergelegenheid en CO₂ reductie hebben invloed op de mobiliteitskeuzes die een organisatie maakt. In het eerste webinar van NS Zakelijk vertellen onder andere Arcadis, Gemeente Apeldoorn en de Volksbank meer over hun mobiliteitsbeleid. Laat u inspireren! Heeft u naar aanleiding van het webinar vragen of wilt u meer weten over een van de besproken onderwerpen? Neem contact op via saleszakelijk@ns.nl.

Mobiliteitswebinar NS Zakelijk

Zakelijk reizen zonder zorgen

De vrijheid voor medewerkers om elke dag te reizen met een vervoersmiddel naar keuze. Daarom heeft NS de NS-Business Card; de zakelijke kaart voor al het openbaar vervoer. Als werkgever betaalt u alleen voor de gemaakte reizen, met een overzichtelijke factuur achteraf.