Naar content

Hoofdnavigatie

Tarieven Zakelijk in 2019

Bekijk de zakelijke tarieven voor 2019. U kunt de tarieven ook terugvinden in de NS-app.


Prijswijzigingen 2019

Met ingang van 1 januari 2019 veranderen de tarieven van diverse treintickets en abonnementen. De aanpassing heeft te maken met de verwachte inflatie en de verhoging van het lage btw-tarief van 6% naar 9%.

Prijsverandering zakelijke producten

  • Enkele reizen en Dagretours 2e klas met de OV-chipkaart, de NS-Business Card, eenmalige chipkaart of e-ticket gaan met gemiddeld 1,8% omhoog. Daar bovenop komt de prijsverhoging vanwege de verhoging van het lage btw-tarief. 1e klas enkele reizen en Dagretours worden alleen verhoogd met de btw-verhoging.
  • De volgende abonnementen zijn per 1 januari 2019 gestegen met gemiddeld 1,8% plus de btw-verhoging: NS-Business Card met Traject Vrij abonnement, NS-Business Card met Trein Vrij abonnement, NS-Business Card met OV Vrij abonnement.  Dit geldt zowel voor 1e als 2e klas abonnementen.
  • De NS-Business Card met Dal abonnement kost € 4,36 per maand (inclusief btw).
  • De toeslag voor Intercity direct gaat per 1 juli 2019 van € 2,40 naar € 2,60 (inclusief btw). De 40% korting bij de Toeslagzuil tijdens daluren blijft ook in 2019 gelden. De prijs voor de Toeslag bij de Toeslagzuil tijdens daluren wordt dan € 1,56.
  • Ook jaarabonnement Altijd Toeslag Vrij wordt per 1 juli 2019 verhoogd naar € 57 per maand. Het Intercity direct maandabonnement gaat naar € 69.

Btw-verhoging

  • De overheid heeft per 1 januari 2019 het lage btw-tarief van 6% naar 9% verhoogd. Dit betekent dat bij alle treinproducten waar nu 6% btw in de prijs verrekend is, per 1 januari 9% btw in de prijs verrekend zit.
  • Voor lopende abonnementen op een NS-Business Card met een jaarbetaling in 2018, heeft de btw-verhoging geen effect op de abonnementsprijs. Het verhoogde btw-tarief gaat pas gelden op moment van verlenging.
  • Voor lopende abonnementen op een NS-Business Card met een maandbetaling, geldt dat er vanaf 1 januari 9% btw in rekening wordt gebracht. Dit betekent dat op de facturen vanaf 1 januari 2019 9% in plaats van 6% btw wordt gefactureerd. Dit heeft als gevolg dat wij verplicht zijn het verhoogde tarief ook in rekening te brengen voor reistransacties die zijn gemaakt in december 2018 en in januari 2019 worden gefactureerd.

Voor meer informatie, verwijzen wij graag naar de website van de Belastingdienst.