Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Flexibel reizen als zzp’er
Reizen op de manier die jou uitkomt? Met onze NS-Business Card reis je van deur tot deur. Of dat nou met de metro, trein, OV-fiets of een ander vervoermiddel is. Duurzaam, zorgeloos en altijd flexibel.
Ontdek de NS-Business Card
Bestel NS-Business Card
Voor elke rit het juiste vervoer
Loading...
taxi
Loading...
Train
Loading...
Bus
Loading...
Tram
Loading...
Metro
Loading...
OV Fiets
Loading...
OV-fiets ebike front
Loading...
TIER
Loading...
Green wheels
Loading...
Internationale trein
Loading...
Deel scooter
Loading...
taxi
Loading...
Train
Onze reisvormen
Trein
Maak van reistijd jouw tijd. Werk nog even door of ontspan op weg naar huis met een boek. Kies flexibel voor 1e of 2e klas.
Ontdek de trein
Bekijk alle reisvormen
Loading...
vrouw met OV-fiets
Daarom kies je voor de NS-Business Card
 • Alles op 1 btw-factuur Alle reizen brengen wij maandelijks achteraf in rekening op één factuur. Deze bekijk je eenvoudig in je Mijn NS Zakelijk-account. Wel zo overzichtelijk.
 • Eén kaart voor al je reizen Check zorgeloos in en uit bij verschillende vervoerders zonder saldo te laden. Alle reizen worden maandelijks achteraf in rekening gebracht.
 • Geen vaste kosten De NS-Business Card is gratis. Reis je niet, dan betaal je ook niet. Upgraden naar een abonnement kan altijd.
 • Dagelijks opzegbaar Na de eerste maand kun je je abonnement dagelijks beëindigen. Ook switch je gemakkelijk tussen verschillende abonnementen.
Bestel gratis je NS‑Business Card. Of kies voor NS Flex: een OV-chipkaart en abonnement waarmee je ook alleen voor je gemaakte reizen betaalt. Benieuwd naar het verschil met de NS-Business Card?
Bestel de NS-Business Card
NS Flex & NS-Business Card
Abonnementen
Reizen jij en/of je medewerkers vaker met het openbaar vervoer, dan is een abonnement op je NS-Business Card voordelig. Je maakt dan van alle mogelijkheden van een NS-Business Card gebruik én hebt minder kosten door een vast abonnementsbedrag per maand.
Tip: lees als ZZP'er onderaan deze pagina over het verschil met het NS Flex-abonnement. 
Basis
 • Geen abonnementskosten, wel de voordelen van de NS-Business Card
Meer weten
Bestel direct
Dal Voordeel
Populair
 • 40% korting op reizen bij NS in de daluren
 • 40% korting in het weekend + feestdagen
 • Samenreiskorting in de daluren voor maximaal 3 medereizigers
Meer weten
Bestel direct
Traject Vrij
 • Onbeperkt reizen met de trein op een vast traject
 • 40% korting op andere trajecten in de daluren
 • 40% korting op andere trajecten in het weekend + feestdagen
 • Samenreiskorting in de daluren voor maximaal 3 medereizigers
Prijs is trajectafhankelijk
Meer weten
Bestel direct
Trein Vrij
 • Onbeperkt reizen met de trein
 • Samenreiskorting in de daluren voor maximaal 3 medereizigers
Meer weten
Bestel direct
OV Vrij
 • Onbeperkt reizen met de trein, bus, tram en metro
 • Samenreiskorting in de daluren voor maximaal 3 medereizigers
Meer weten
Bestel direct
Traject op Maat
Flexibel
Hét flexibele en voordelige abonnement voor medewerkers die gemiddeld twee tot drie keer per week op een vast traject reizen. De prijs wordt maandelijks achteraf bepaald op basis van het aantal dagen waarop op het traject is gereisd.
Ontdek Traject op Maat
0 - 2 van 6
1 van 6
Loading...
Man aan het werk
Hulp bij het juiste abonnement
Niet zeker welk abonnement bij jou, je individuele medewerkers of je organisatie past? Of heb je te maken met verschillende reisstijlen? Onze Keuzehulp zoekt het in enkele stappen voor je uit. 
Start Keuzehulp
Ik vind het makkelijk dat je met één kaart elk vervoersmiddel kunt gebruiken. Waar ik ook werk, er is met de NS-Business Card altijd een mogelijkheid om ergens te komen.
Loading...
Wesley ZZP
Wesley van de Korput, Software engineerZZP'er
Lees de ervaringen van Wesley
Misschien vind je dit ook interessant
Blogs, artikelen, whitepapers, events. We houden je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen, actualiteiten en geven je tips. Laat je inspireren over de mobiliteit van morgen. 
Loading...
Vrouw checkt in met NS-Business Card
Kosten besparen met flexibel reizen
Lees meer
Loading...
Fietser bij station
Treinreizigers gezonder dan automobilisten
Lees meer
1 van 2
Veelgestelde vragen
Wat is het verschil tussen de NS-Business Card en NS Flex?
Met de NS-Business Card of NS Flex kies je voor een manier van reizen die bij jou past. Je reist op rekening en hoeft daardoor geen saldo op je kaart te zetten. Het verschil tussen de NS-Business Card en NS Flex?
 • Manier van factureren
  • Met de NS-Business Card ontvang je alle gemaakte reizen op één maandelijkse btw-factuur.
  • Met NS Flex ontvang je geen factuur maar heb je de mogelijkheid om een apart declaratie-overzicht zonder BTW-percentages te maken in je Mijn NS-account.
 • Gebruik van deelvervoer
  • Je kan met beide kaarten eenvoudig gebruikmaken van de trein, bus, tram, metro, OV-fiets en Stallen op rekening. Met de NS-Business Card kan je ook kiezen voor de internationale trein, deelauto’s en deelscooters. Ook kan je voordelig parkeren op P+R terreinen. Alle kosten verschijnen dan achteraf op één factuur.
 • Kosten kaart of abonnement
  • De NS-Business Card en de meeste NS Flex-abonnementen vraag je gratis aan. Alleen voor Flex Basis en Flex Weekend Voordeel betaal je eenmalig € 10 administratiekosten.
Er zijn ook overeenkomsten. Wil je meer weten over de twee mogelijkheden?
Meer over NS-Business Card en NS Flex
Reizen met de gratis NS-Business Card. Hoe werkt dat?
Een NS-Business Card bestel en gebruik je gratis. Je betaalt namelijk niets voor de kaart. En als je niet reist (en dus de kaart niet gebruikt), betaal je ook niets.
Met onze kaart kun je met zowel trein, bus, tram als metro reizen. En - als je werkgever daar toestemming voor geeft - onze andere deur-tot-deurdiensten gebruiken, zoals een Greenwheels deelauto, OV-fiets of elektrische scooter van Check. Je reist op rekening, dus je hoeft zelf niks voor te schieten. Je werkgever ontvangt maandelijks achteraf een factuur van jouw reizen.
Meer over de NS-Business Card
Uit welke zakelijke abonnementen kan ik kiezen?
De NS-Business Card is gratis, je betaalt alleen voor de reizen die je maakt. Alle deur-tot-deurdiensten zijn inbegrepen: van trein, bus en tram tot OV-fiets, deelauto en deelscooter.
Goed om te weten is dat het toevoegen van een abonnement aan je NS-Business Card vaak voordeliger is. Bijvoorbeeld wanneer je regelmatig buiten de spits reist of op een bepaald traject. Hieronder vind je de mogelijkheden.
Dal Voordeel
Interessant wanneer je minimaal één keer per maand in daluren* reist en verschillende bestemmingen hebt. Je ontvangt dan 40% korting op je reizen. 
*Op werkdagen voor 6.30 uur, van 9.00 - 16.00 uur en na 18.30 uur. In het weekend tussen vrijdag 18.30 uur en maandag 4.00 uur. Op feestdagen de hele dag. 
Traject Vrij
Reis je op een vast traject? Met dit abonnement reis je hier onbeperkt op. En krijg je 40% korting op andere trajecten in de daluren.
Trein Vrij
Voor de treinkilometervreters onder ons. Hiermee reis je onbeperkt met de trein.
OV Vrij
Maandelijks onbeperkt reizen met de trein, bus, metro en tram doe je met dit abonnement.
NS-Business Collectief 
Al mogelijk vanaf 30 medewerkers. Hiermee reizen zij het hele jaar onbeperkt met de trein óf het gehele ov. Het tarief verandert automatisch mee met het reisgedrag. 
Traject op Maat 
Hét abonnement voor hybride werken. Geschikt als je twee tot drie keer per week op een vast traject reist. 
Meer informatie per abonnement lees je hier.
Moet ik saldo laden op mijn NS-Business Card?
Nee, in tegenstelling tot de OV-chipkaart hoef je op een NS-Business Card géén saldo te laden. Je organisatie ontvangt elke maand een factuur van jouw reizen.
Heb je toch saldo op je NS-Business Card gezet? Dan werkt je kaart helaas niet meer goed. Ga naar de NS-balie op het station om je saldo terug te krijgen óf het aan te vullen tot € 0,00. Dan werkt je NS-Business Card weer, natuurlijk alleen als de kaart nog geldig is.
Wat levert een Dal abonnement mij op?
Gedurende de daluren krijg je 40% korting op je treinreizen. Reis jij net als 90% van alle zakelijke reizigers wel eens buiten de spits of in het weekend? Dan heb je de vaste maandelijkse kosten er vaak na 1 reis per maand al uit.
Een rekenvoorbeeld
Stel: je reist 1 x per maand in de daluren van Den Haag CS naar Amersfoort en terug. Dan ben je met het Dal abonnement € 8,28 voordeliger uit.  
Zonder Dal abonnement
 • € 32,40 voor het ticket
 • € 0,00 vaste maandelijkse kosten
 • € 32,40 totale kosten per maand
Met Dal abonnement
 • € 19,44 voor het ticket
 • € 4,68 vaste maandelijkse kosten
 • € 24,12 totale kosten per maand
Alles over het Dal abonnement
Over welke reiskosten mag ik de btw aftrekken?
Zakelijke reiskosten
Je kunt altijd de btw aftrekken over zakelijke uitgaven zoals zakelijk vervoer en dienstreizen.
Woon-werkkosten
Je kunt niet in alle gevallen de btw terugvragen over je woon-werk reiskosten. Vervoersabonnementen worden gezien als een verstrekking. Als dit niet meer is dan € 227 per jaar, dan kun je de btw terugvragen. Van een gemiddeld abonnement ligt de waarde hoger. Dit is allemaal geregeld in het Besluit Uitsluiting Aftrek (BUA) van voorbelasting. Het loont altijd de moeite om je bedrijfssituatie door te nemen met je fiscale adviseur.
Privé-reiskosten
Hierbij moet je onder andere denken aan vervoerbewijzen voor OV en het vervoer van personeel met eigen vervoermiddelen. Het privégebruik van de auto van de zaak door het personeel valt onder de regels van de btw. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst. Of bij je fiscaal adviseur.
Bekijk alle vragen