Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-Business Card
Voor onbezorgd en flexibel zakelijk reizen

Waarom de NS-Business Card?

Flexibel

Nooit meer saldo laden. Check zorgeloos in- en uit. Alle reizen worden maandelijks achteraf in rekening gebracht.

Overzichtelijk

Geen administratief gedoe met bonnetjes. Je BTW-factuur is eenvoudig te splitsen in zakelijk en privé.

Geen vaste kosten

Reis je niet, dan betaal je ook niet. Eventueel upgraden naar een abonnement kan altijd.

Onbezorgd zakelijk reizen met dé mobiliteitskaart voor ondernemers

Zo gemakkelijk mogelijk van A naar B. Of dat nu met de auto, trein, metro of fiets is. Dat alles geregeld met één kaart; dat is wat de NS‑Business Card biedt.

Switch naar 1e klas

Rustig werken en gebruikmaken van een stopcontact? Met één klik is een upgrade naar de 1e klas zo geregeld in de NS‑app, tot 15 minuten ná inchecken.

Inzicht in je reiskosten

Regel alles gemakkelijk online via Mijn NS Zakelijk. Altijd en overal inzicht, ook onderweg!

Bestel de NS-Business Card gratis

Of je nou veel reist of weinig; altijd handig om in je portemonnee te hebben. Je betaalt namelijk geen vaste kosten. Gebruik je de kaart niet, dan betaal je niet.

Extra voordeel op je treinreizen?

Ben je van plan om buiten de spits te reizen of op een bepaald traject? Dan kan het voordelig zijn om een abonnement op je NS‑Business Card te zetten.

Bekijk welk abonnement het beste bij jou past.


Alles op een rijtje

 • Een gratis NS‑Business Card. Hoe werkt dat?

  Een NS-Business Card bestellen is gratis. Je betaalt namelijk niets voor de kaart. Wanneer je de kaart niet gebruikt, betaal je ook niets. Pas als je de kaart gebruikt of er een abonnement op zet, worden de kosten in rekening gebracht op een maandelijkse factuur.

 • Een paar keer per jaar met de trein. Is het dan wel interessant?

  De NS‑Business Card is ook interessant wanneer je maar een paar keer per jaar reist. Er zijn namelijk geen vaste kosten aan de kaart verbonden en je betaalt alleen voor de gemaakte reizen. Reis je niet, dan betaal je ook niet.

 • Hoe weet ik of een abonnement op mijn NS‑Business Card voordeliger is?

  Wanneer je buiten de spits kunt reizen, dan is een NS-Business Card met Dal abonnement vaak een voordelige keuze. Vaak heb je de kosten van het Dal abonnement al na 4 reizen in de daluren terugverdiend. Reis je vaak via een vast traject? Dan kan het voordeliger zijn om een Traject Vrij abonnement op je NS-Business Card te zetten. Met de abonnementenwijzer kun je bepalen of een abonnement voor jou een goede keuze is en zo ja, welk abonnement dat dan is.

 • Zit ik aan een abonnement vast en kan ik tussendoor van abonnement wijzigen?

  Nee, je zit nergens aan vast! Wanneer je een NS-Business Card met abonnement hebt, kun je deze na de eerste maand per dag beëindigen. Ook kun je gemakkelijk switchen tussen de verschillende abonnementen. Wijzigen naar een duurder abonnement kan altijd, beëindiging of aanpassing naar een goedkoper abonnement kan na de eerste maand. Wanneer je een Traject Vrij abonnement hebt, kun je je traject te allen tijde wijzigen. Oók binnen de eerste maand.

 • Moet de NS-Business Card nog geactiveerd worden voor gebruik?

  Ook als je een NS-Business Card mét abonnement hebt besteld, hoef je deze niet meer te activeren. Wel zo makkelijk!

 • Hoe werkt de administratie?

  In het online portaal 'Mijn NS Zakelijk' en in de NS-app kun je de NS-Business Card altijd en overal beheren en alle reizen die je hebt gemaakt inzien. Ook kun je daar aanvinken of de gemaakte reis zakelijk of privé was en eventueel een kenmerk aan je reis toevoegen. Maandelijks ontvang je je factuur per e-mail en daarnaast kun je in Mijn NS Zakelijk factuurspecificaties inzien en downloaden. Zo heb je altijd inzicht in al je reistransacties en kosten.

 • Hoe kan ik gebruikmaken van de deur-tot-deurdiensten?

  Je kunt met de NS-Business Card gemakkelijk gebruikmaken van al het OV, de OV-fiets, bewaakte fietsenstallingen en Q-Park parkeerplaatsen door in- en uit te checken. Wanneer je een taxi of Greenwheels auto wilt boeken, reserveer je deze eenvoudig van tevoren.

 • Hoe duurzaam is reizen met de NS‑Business Card eigenlijk?

  Hoe duurzaam je reist is afhankelijk van de diensten die je met de NS‑Business Card gebruikt. De NS-treinen rijden 100% op groene stroom dus zonder CO2-uitstoot, en ook het gebruik van de OV‑fiets is natuurlijk een duurzame keuze. Als je kiest voor een taxi of Greenwheels auto dan wordt de uitstoot hoger, hoewel er ook groene/elektrische Greenwheels te huur zijn!

 • Wat is het verschil met Flex van NS?

  In tegenstelling tot NS Flex is de NS‑Business Card een zakelijke mobiliteitskaart. De NS‑Business Card heeft geen aanschafkosten en een overzichtelijke BTW-factuur.