3x thuistips voor kinderen

Ben je deze periode wat meer thuis? Met deze tips houd je de kinderen lekker bezig en blij. Maak bijvoorbeeld een sculptuur met zelfgemaakte klei of knutsel thuis je eigen treinervaring. Veel plezier!

#1 Digitale kriebels in je buik

Sommige achtbanen zijn zo spannend dat je zelfs tijden een voorproefje achter je eigen scherm de kriebels in je buik voelt. Achtbaan UNTAMED in Walibi Holland is niet alleen de nieuwste achtbaan in het park, het is ook de eerste hybride achtbaan (van hout én staal) in Europa – en die kun je nu alvast een beetje thuis ervaren. Zet een wasmand klaar voor de kleintjes (of ga er lekker zelf in zitten) en stap via het scherm de achtbaan in. Nieuwsgierig hoe UNTAMED gebouwd werd? Bekijk dan de making of-video. 

Stap de achtbaan in


 

#2 Van kind naar kunstenaar met het Rijksmuseum

Heb jij wel eens een hand getekend zonder je potlood of stift van het papier te halen? Ga aan de slag met de tekenles van Rembrandt en voor je 't weet ben je zelf een meester in de kunst. Het Rijksmuseum heeft allerlei tips en tricks verzameld om urenlang zoet mee te zijn. Zo kun je je eigen klei maken om er daarna een vogelsculptuur mee te bouwen. Een Donald-Duck-sculptuur kan natuurlijk ook. En wanneer je moe bent van al het doe-het-zelven, ga dan eens op zoek naar verborgen sleutels in de online Sleutel Challenge. 

Bezoek het Rijksmuseum virtueel


 

#3 Knutsel je eigen conducteurspet: #samensterker

Voor wie de trein ook zo mist hebben we een conducteurspet om zelf te knutselen. En om echt aan de slag te kunnen als thuisconducteur staat er ook een scanbaar kaartje voor je klaar. Deze dagkaart is alleen geldig in de speelhoek, maar zo voelt het toch een beetje alsof je in de trein zit. En gaat het er wat te luidruchtig aan toe in de 'trein'? Dan kunnen papa en mama de speciale poster uitprinten om de thuiswerkplek tot stiltecoupé om te toveren.

Naar #samensterker van NS


 

Ga je er liever zelf opuit? Bekijk dan de nieuwste uitjes van Spoordeelwinkel