ARTIS Amsterdam

Inbegrepen

 • Dagretour Amsterdam Centraal

 • Entree ARTIS

 • Te koop en geldig t/m 30 september 2022

Ervaar de natuur in ARTIS Amsterdam

In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed al sinds 1838 samen. Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe, elke planeet vertelt een eigen verhaal. Kom ook deze verhalen ontdekken en bezoek deze zomer ARTIS. Niet alleen voor een zomerse wandeling door het historische stadspark maar ook voor leuke activiteiten zoals leerzame speurtochten, speciale rondleidingen én om te luisteren naar de verhalen van dierverzorgers. Op verschillende tijden vertellen ze uitgebreid over de dieren, waarbij ze soms een training laten zien of dieren voeren. 

Vergeet tot slot niet het planetarium te bezoeken, waar het heelal centraal staat en elke dag voorstellingen te zien zijn. In het planetarium beleef je hoe het is om door het heelal te reizen. Bekijk onze eigen planeet van een afstand en zie hoe uniek het leven op aarde is. Reis daarna mee langs de maan, planeten en verre sterren. We verlaten zelfs ons sterrenstelsel, de melkweg!

Kom naar ARTIS, de oudste dierentuin van Nederland, in hartje Amsterdam.

Bestellen

Vanaf

39

Kinderen € 20

Nu boeken
 • Veilig betalen met iDEAL
 • In één keer online je vervoer en tickets kopen
 • Geen boekingskosten

Zoomeravonden in ARTIS

Van 9 juli t/m 3 september is ARTIS op de zaterdagen speciaal langer open voor de jaarlijkse Zoomeravonden. Bezoek het park tot zonsondergang (ongeveer 22:00/22:30 uur) en geniet extra lang onder het genot van een hapje en drankje van alle flora en fauna met daarnaast ook nog live muziek van 19:00-20:00 uur. Ook zijn er speciale rondleidingen. Kijk voor meer informatie op: www.artis.nl/zoomeravonden.

Speciale kindervoorstellingen

In het weekend zijn er van 9 juli t/m 3 september speciale kindervoorstellingen: op zaterdagen om 16:30 uur Kareltje en Sjonnie en op zondag om 10:00 uur poppenkast. Beide activiteiten vinden plaats in de Hollandse Tuin.

Kareltje en Sjonnie

Kareltje de hamster en Sjonnie de giraffe zijn vrienden voor het leven. Elke avond als de dierentuin dicht is, komen ze bij elkaar op bezoek en maken ze van alles mee. Niet alleen met z’n tweetjes, ook andere dieren gaan mee op avontuur.

Jan Klaassen en Katrijn

Egon Adel van Poppenkast op de Dam speelt het verhaal Jan Klaassen en Katrijn. De duur van het poppenkastverhaal is ongeveer 30 minuten. Sinds 1893 worden de verhalen van Jan Klaassen en Katrijn vertoond in de traditionele poppenkast op de Dam in Amsterdam waar jong en oud samen genieten. Actie en interactie staan centraal. Unieke kans om deze voorstelling te bekijken in ARTIS!

Boek deze aanbieding en reserveer je bezoekdag

 1. Selecteer het aantal tickets voor ARTIS dat je wilt hebben en reken deze af. Verzilver deze nog niet direct.
 2. Bepaal je gewenste bezoekdatum.
 3. Bekijk of er op de gewenste bezoekdatum werkzaamheden aan het spoor zijn op jouw reistraject.
 4. Ga dan naar de ticketreserveringspagina van ARTIS. Geef bij het veld 'Starttijd ARTIS tickethouder (€0)' aan hoeveel tickets je wilt reserveren. Doe dit ook voor kinderen van 0 t/m 2 jaar. Voor kinderen van 3 jaar kun je hier een los kaartje kopen. Scroll dan naar beneden om je bezoekdatum en starttijd te reserveren met je e-mailadres. Houd er bij het reserveren van de gewenste starttijd rekening mee dat je treinticket geldig is in de daluren.
 5. Nadat je de starttijden hebt gereserveerd, ontvang je hiervoor een bevestiging per mail van ARTIS.
 6. Verzilver nu je gekochte Spoordeelwinkeltickets op de NS selfservicepagina en kies de datum waarop jij je bezoek hebt gereserveerd.
 7. Neem je Spoordeelwinkeltickets en ARTIS starttijdticket mee op de dag van je bezoek. Je kunt meteen doorlopen naar de poort waar je entreeticket en starttijdticket worden gescand.

Daluren

Je kunt met deze aanbieding elke dag reizen tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag vóór 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag. Je mag met een daluren treinkaartje alleen binnen die tijden in de trein zitten. Op weekdagen kun je dus bijvoorbeeld niet om 15.55 uur je reis starten en tijdens de spits in de trein blijven zitten.

Verantwoord reizen

Wanneer er weer meer mensen op pad gaan, zal het ook weer drukker worden in de trein. Bereid je daarom goed voor. Plan je reis, geef elkaar de ruimte op stations en perrons en reis zoveel mogelijk op rustige momenten.

Voorwaarden

 • Deze aanbieding is te koop en geldig t/m 30 september 2022. M.u.v. 2, 3 en 4 september i.v.m. landelijke drukte op het spoor tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort.

 • Reserveer na aankoop de gewenste bezoekdatum en de starttijd op dagtickets.artis.nl/tickets. Je ontvangt per e-mail een reserveringsbewijs. Neem dit mee, samen met het entreeticket van NS.

 • Laat het entreeticket scannen bij ARTIS, geprint of vanaf je mobiel, geldig op de dag dat je reist.

 • Het entreeticket is niet bruikbaar in combinatie met andere acties en aanbiedingen. Het is niet mogelijk om de bestelling te wijzigen of annuleren.

 • Het entreeticket is geldig voor 1 persoon. Het entreeticket is alleen bruikbaar in combinatie met het treinkaartje van deze aanbieding.

 • Treinkaarten en entreetickets zijnniet inwisselbaar voor geld of voor een ticket in een ander seizoen.

 • Het treinkaartje is geldig tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag.

 • Het treinkaartje is geldig in alle treinen in Nederland, behalve in de Thalys, Nightjet en Eurostar. Voor de treinen Intercity direct en ICE International moet vooraf apart een toeslag worden betaald.

Praktische informatie

Adres
ARTIS
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam
Website
ARTIS
Hoe kom je er?

Let op: het tram- of metrokaartje is niet inbegrepen. Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Vanaf hier is het tien minuten lopen naar de hoofdentree. Tramlijn 7 en 19 stoppen op het Alexanderplein, ook op tien minuten loopafstand van de hoofdentree. Een alternatieve route vanaf Centraal Station is bus 43 (richting Borneo-eiland), uitstappen bij halte Kadijksplein. Vanaf hier is het nog zes minuten lopen naar de hoofdentree. Of neem de metro vanaf Centraal Station naar metrostation Weesperplein en stap over op tram 14. De tram stopt vervolgens bij de halte ARTIS, direct om de hoek van de Hoofdentree.

Openingstijden
Kijk voor de actuele openingstijden op de website van ARTIS.
Kind 3 jaar? Let op!

Kinderen tot 4 jaar reizen gratis bij NS. Toegang tot ARTIS is tot 3 jaar gratis. Voor kinderen van 3 jaar koop je een los kaartje wanneer je de bezoekdatum en het starttijdstip reserveert.