ARTIS Amsterdam

Tijdelijk niet beschikbaar

Inbegrepen

 • Dagretour Amsterdam Centraal

 • Entree ARTIS

 • Te koop t/m 31 januari en geldig t/m 28 februari 2022

Ervaar de natuur in ARTIS Amsterdam

In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed al sinds 1838 samen. Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe, elke planeet vertelt een eigen verhaal. Kom ook deze verhalen ontdekken en bezoek deze winter ARTIS. Niet alleen voor een winterse wandeling door het historische stadspark. Warm op terwijl je alle binnenverblijven ontdekt tijdens de speurtocht, of luister naar de winterverhalen over het heelal in het Planetarium. Sluit je aan bij de speciale winterrondleiding door het park, en geniet van een warme glühwein in de Serre. Ervaar natuur en ontdek haar betekenis voor onze samenleving. Want meer besef van de natuur leidt tot meer respect voor alles wat leeft. Het verhaal van ARTIS is een verhaal over onszelf. Kom naar ARTIS, de oudste dierentuin van Nederland, in hartje Amsterdam.

Bestellen

vanaf

33

Tijdelijk niet beschikbaar

kinderen € 20

Veilig Samen Uit in ARTIS

In het park zijn maatregelen genomen volgens het protocol ‘Veilig Samen Uit’. Getraind personeel is aanwezig om wanneer nodig uitleg te geven. Ook zijn er extra hygiënemaatregelen getroffen. Contactpunten worden bijvoorbeeld vaker schoongemaakt en ook zijn er centrale desinfectiepunten aanwezig. Contant betalen is niet mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website van ARTIS.

Boek deze aanbieding en reserveer je bezoekdag

 1. Selecteer het aantal Spoordeelwinkel tickets voor ARTIS dat je wilt hebben en reken deze af. Verzilver deze nog niet direct.
 2. Bepaal je gewenste bezoekdatum.
 3. Bekijk of er op de gewenste bezoekdatum werkzaamheden aan het spoor zijn op jouw reistraject.
 4. Ga dan naar de ticketreserveringspagina van ARTIS. Geef bij het veld 'Starttijd ARTIS tickethouder (€0)' aan voor hoeveel tickets je wilt reserveren. Doe dit ook voor kinderen van 0 t/m 2 jaar. Voor kinderen van 3 jaar kun je hier een los kaartje kopen. Scroll dan naar beneden om je bezoekdatum en starttijd te reserveren met je e-mailadres. Houd er bij het reserveren van de gewenste starttijd rekening mee dat je treinticket geldig is in de daluren.
 5. Nadat je de starttijden hebt gereserveerd, ontvang je hiervoor een bevestiging per mail van ARTIS.
 6. Verzilver nu je gekochte Spoordeelwinkeltickets op de NS selfservicepagina en kies de datum waarop jij je bezoek hebt gereserveerd.
 7. Neem je Spoordeelwinkeltickets en ARTIS starttijdticket mee op de dag van je bezoek. Je kunt meteen doorlopen naar de poort waar je entreeticket en starttijdticket worden gescand.
 8. Kijk voor je afreist op de website van ARTIS voor de meest actuele informatie.

Daluren

Je kunt met deze aanbieding elke dag reizen tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag vóór 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag. Je mag met een daluren treinkaartje alleen binnen die tijden in de trein zitten. Op weekdagen kun je dus bijvoorbeeld niet om 15.55 uur je reis starten en tijdens de spits in de trein blijven zitten.

Houd in de winter rekening met extra werkzaamheden aan het spoor op diverse trajecten. Kijk voor informatie op werk aan het spoor en bekijk altijd de actuele NS reisplanner voor vertrek.

Verantwoord reizen

Lees voor meer informatie over verantwoord reizen, het gebruik van een mondkapje, de regels in de trein en op het perron de algemene corona update van NS.

Voorwaarden

 • Deze aanbieding is te koop t/m 31 januari 2022 en geldig t/m 28 februari 2022.

 • Na aankoop reserveer je de gewenste bezoekdatum en de starttijd op dagtickets.artis.nl/tickets. Je ontvangt per e-mail een reserveringsbewijs. Neem dit mee, samen met je entreeticket van NS.

 • Je kunt elke dag reizen tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag.

 • Het entreeticket laat je scannen bij ARTIS, geprint of vanaf je mobiel, en is geldig op de dag dat je reist.

 • Je kunt het entreeticket niet gebruiken in combinatie met andere acties en aanbiedingen. Ook kun je de bestelling niet wijzigen of annuleren.

 • Je kunt reizen met alle treinen in Nederland, behalve met Thalys en Eurostar. Voor de treinen Intercity direct en ICE International betaal je vooraf apart een toeslag.

 • Het entreeticket is geldig voor 1 persoon. Je kunt het entreeticket alleen gebruiken in combinatie met het treinkaartje van deze aanbieding.

 • Je kunt de treinkaarten en het entreeticket niet inwisselen voor geld of voor een ticket in een ander seizoen.

Praktische informatie

Adres
ARTIS
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam
Website
ARTIS
Hoe kom je er?

Let op: het tram- of metrokaartje is niet inbegrepen. Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Vanaf hier is het tien minuten lopen naar de hoofdentree. Tramlijn 7 en 19 stoppen op het Alexanderplein, ook op tien minuten loopafstand van de hoofdentree. Een alternatieve route vanaf Centraal Station is bus 43 (richting Borneo-eiland), uitstappen bij halte Kadijksplein. Vanaf hier is het nog zes minuten lopen naar de hoofdentree. Of neem de metro vanaf Centraal Station naar metrostation Weesperplein en stap over op tram 14. De tram stopt vervolgens bij de halte ARTIS, direct om de hoek van de Hoofdentree.

Openingstijden
Kijk voor de actuele openingstijden op de website van ARTIS.
Kind 3 jaar? Let op!

Kinderen tot 4 jaar reizen gratis bij NS. Toegang tot ARTIS is tot 3 jaar gratis. Voor kinderen van 3 jaar koop je een los kaartje wanneer je de bezoekdatum en het starttijdstip reserveert.