10x virtuele uitjes om thuis te beleven

Van een digitale museumrondleiding tot een virtuele achtbaanrit of een videorondvaart: deze uitjes beleef je alvast in je eigen huiskamer. Welke uitjes komen op jouw bucketlist?

#1 Wandel door het Rijksmuseum

De eregalerij van ‘het Rijks' is zo indrukwekkend, dat zowel de beroemde meesterwerken als de galerij zelf van je scherm spatten tijdens een virtuele rondleiding. Je leert alles over hoe Vermeer zijn beroemde melkmeisje in de spotlights zette en hoort hoe het nu staat met Operatie Nachtwacht, het grootste restauratieonderzoek ooit naar Rembrandts beroemde schilderij. Nog meer kunsthonger? Ontdek de geheimen van het Rijksmuseum in de videoserie #RijksmuseumUnlocked.

Bezoek het Rijksmuseum virtueel


 

#2 Rondje Giethoorn

Dat Giethoorn – het Venetië van Nederland – een van de mooiste dorpen van ons land is, bestaat weinig twijfel over. De beste manier om het pittoreske dorpje te ontdekken is via het water. Geniet van een ontspannende digitale rondvaart door Giethoorn en de uitgestrekte Bovenwiede onder leiding van gids Gerrit en breng onderweg een videobezoekje aan een eendenkooi. 

Stap de boot in

Beleef Giethoorn in het echt met de aanbieding van Spoordeelwinkel! 

#3 Op nautisch avontuur met Het Scheepvaartmuseum

Van een online rondleiding langs een tentoonstelling over de stijgende zeespiegel tot een VR-tijdreis over de ontwikkeling van Amsterdams historische haven – om te leren over water en scheepvaart hoef de je deur niet uit. Steek je liever de handen uit de mouwen (met de kinderen)? Ga dan aan de slag met maritieme knutselwerkjes, proefjes om thuis te doen en lessen scheepsknopen leggen, óf kook de recepten van chef-kok Ralph in je eigen keuken. 

Ervaar Het Scheepvaartmuseum thuis


 

#4 Efteling in je huiskamer

Een béétje achtbaanliefhebber draait zijn hand niet om voor een virtueel proefritje in de Python, Eftelings beroemde achtbaan, of de razendsnelle dive coaster Baron 1898. Doe je het liever wat rustiger aan? Volg dan Jokie en Jet op hun reis door de wereld in het Carnaval Festival. Eftelings leukste attracties ervaar je nu alvast thuis op je eigen beeldscherm, met spannende video onrides of via de Kids app. 

Haal de Efteling in huis

Zelf ervaren? Koop je entreeticket en treinkaartje voor de Efteling met korting in de Spoordeelwinkel!


 

#5 Ontdek de wereld van het spoor

Vroeger reden treinen met behulp van stoom, maar hoe komt zo'n zware trein eigenlijk in beweging? Je leert over de werking van de stoommachine met de filmpjes van het Spoorwegmuseum. En knutselt zo'n historische locomotief vervolgens zelf in elkaar met de bouwpakketten om thuis te downloaden. Wil je zelf experimenteren? Ga dan aan de slag met de proefjes en zie bijvoorbeeld hoe elektriciteit werkt. Natuurlijk kun je ook de filmpjes van trein Thomas terugkijken of gewoon lekker kleuren – altijd leuk. 

Bezoek de treinwereld vanuit huis


#6 Waan je even in de tropen

Tien meter hoge palmbomen in een subtropische binnentuin, een bar waar je nippend van een cocktail uitkijkt over Amsterdam en het IJ, én een dak vol zonnepanelen. In Hotel Jakarta waan je je het ene moment in de tropen en verwonder je je het volgende moment over de innovaties die dit hotel tot het duurzaamste van Nederland maken. Geniet van een online rondleiding en het bijkomende vakantiegevoel. 

Laat je rondleiden door Hotel Jakarta


 

#7 Een dosis magie van Toverland

Een dagje binnen doorbrengen? Houd je kinderen lekker bezig met de spelletjespakketten van Toverland, die je gratis kunt downloaden. Klaar met puzzelen en raadsels oplossen? Zet dan je VR-bril op en stap in voor een virtueel achtbaanritje in Fénix of Djengu River (zonder nat te worden). 

Beleef Toverland thuis

Toverland in het echt meemaken? Koop je entreeticket en treinkaartje voor Toverland met korting in de Spoordeelwinkel. 


 

#8 Alles leren over Blijdorps dieren

Weet jij hoe lang de zwangerschap van een zwarte neushoorn duurt? Of waarom tijgers er altijd een beetje mager uitzien? Je leert het met de dierendossiers van Diergaarde Blijdorp, zodat je tijdens je volgende bezoek meteen weet waar je op moet letten. En wil je nog meer te weten komen over dieren, planten of thema's zoals klimaatverandering? Kijk dan de videocolleges van biologie- en natuurexperts terug.  

Ontdek de dieren van Diergaarde Blijdorp 


 

#9 Het Groninger Museum: een kunstwerk op zich

Alsof je een sprookje inloopt. Zo voelt het wanneer je het Groninger Museum bezoekt. Gelukkig krijg je ook tijdens een digitaal bezoek al een voorproefje van het kleurrijke gebouw en de exposities.In de virtuele omgeving zijn het Info Center en schilderijen van De Ploeg te zien. Onderweg zijn er audiofragmenten, muziek, video’s en weetjes. Kinderen kunnen aan de slag met creatieve opdrachten in het Atelier. En wie nog een beetje extra magie wil beleven mag de prachtige glassculpturen van de populaire tentoonstelling Chihuly niet missen. Speciaal voor fans is deze tentoonstelling uit 2018/2019 aan de online tour toegevoegd. 

Bezoek het Groninger Museum online


 

#10 Babynieuws van Ouwehands reuzenpanda's

Toen reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya in 2017 hun intrede deden in Ouwehands Dierenpark hoopte men stiekem dat ze op termijn ook een steentje zouden bijdragen aan het voortbestaan van hun zeldzame diersoort. En... jawel! Dit voorjaar hebben zij een reuzenpandajong op de wereld gezet! In het Ouwehands Pandajournaal word je elke twee weken op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom het schattige pandajong en de kersverse ouders.

Bekijk het Ouwehands Pandajournaal


Ga je er liever zelf opuit? Bekijk dan de nieuwste uitjes van Spoordeelwinkel