Uitjes in de zomervakantie

De zomervakantie! Wie kijkt er niet naar uit? Tijd om te relaxen en genieten van én met elkaar. En de ideale vakantie om uitstapjes met de trein te maken in eigen land. Wij hebben alvast de leukste dagjes uit voor je op een rij gezet.


Uitgelicht


  • Geen
    boekingskosten

  • Altijd de beste deal
    voor je dagje uit

  • In één keer online
    tickets en vervoer kopen


De leukste dagjes uit in Nederland

Tijdens de zomer komt de Wereld van de Efteling nóg meer tot leven. Kom varen in de Gondoletta en vliegen in Vogel Rok. Spoel aan op het paradijselijke eiland Archipel en laat je betoveren door honderden fonteinen die dansen op muziek in de watershow Aquanura.

Een spectaculair dagje uit met het hele gezin? Kom dan HARDGAAN in Walibi Holland. Beleef samen een unieke rit in de nieuwste achtbaan UNTAMED. Deze achtbaan gaat 5x ondersteboven én gooit je alle kanten op. Ook als niet-achtbaanliefhebbers ga je een toffe dag tegemoet. Ga samen op een spetterend avontuur in Crazy River en El Rio Grande of waai lekker uit in Super Swing. 

Zin in een betoverende dag voor jong en oud? Ga dan naar Toverland! De echte durfals mogen instappen in de sensationele achtbaan Fēnix. Deze wing coaster gaat maar liefst 3 keer over de kop! Naast Fēnix zijn er nog vier spectaculaire achtbanen te vinden in Toverland, waaronder Troy; de hoogste, langste en snelste houten achtbaan van de Benelux! 


Voor grote dierenvrienden

In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed al sinds 1838 samen. Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe, elke planeet vertelt een eigen verhaal. Kom ook deze verhalen ontdekken en bezoek deze zomer ARTIS. Niet alleen voor een zomerse wandeling door het historische stadspark maar ook voor leuke activiteiten zoals leerzame speurtochten, speciale rondleidingen én om te luisteren naar de verhalen van dierverzorgers.

In DierenPark Amersfoort hoef je helemaal niet netjes op de paden te lopen: je klautert er vlakbij de dieren met de avontuurlijke Klim Alles-route. Wiebel boven de beer, glijd langs de hyena’s en duik met de dassen onder de grond. In het bosrijke park kun je zelfs terug in de tijd stappen… Ontmoet de gigantische reuzen uit de oertijd in het Dinopark. Ga met het hele gezin op pad en ontdek dé dierentuin voor jonge avonturiers.


Stedentrips en nachtjes weg

Gaat je voorkeur uit naar een stedentrip? Ook in die categorie hebben we een paar leuke uitjes geselecteerd.

Wat dacht je van een Escape Tour! Aan de hand van een app ontdek je een stad door diverse vragen te beantwoorden en leuke opdrachten uit te voeren. Doe je het goed? Dan krijg je nieuwe aanwijzingen die je leiden naar de geheime uitgang van de stad.

Of geniet van een lekkere lunch bij La Place en trek eropuit in de stad van jouw keuze! 

Kijk voor meer inspiratie naar al onze stedentrips en nachtjes weg.

Samen genieten in de zomervakantie

Heb jij ook de zomer in je bol? Lekker genieten van het mooie weer, ijsjes eten en natuurlijk samen met de kinderen op stap in de zomervakantie! Wij hebben de leukste zomerse uitjes voor je op een rij gezet.

Vakantie is ontspannen. Dus geen files of zoeken naar een parkeerplek in een drukke stad. Ga met de trein! Alle uitjes van Spoordeelwinkel komen met een Dagretour. Zo reis je comfortabel en ontspannen naar je bestemming. De voorpret begint al in de trein!

De leukste dagjes uit in Nederland

Ga je op pad met het hele gezin, met de kleinkinderen of wordt het een moeder-dochter of vader-zoon-dagje? We hebben een selectie gemaakt van dagtrips waarmee je alle kanten op kan! Ook als het even niet zo'n mooi weer is.

Toch een ander dagje weg?

We hebben natuurlijk nog veel meer voordelige dagjes weg. Nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje bij de andere uitjes.