De leukste winteruitjes met de trein

UPDATE - Op dit moment zijn de (meeste) winteruitjes niet meer beschikbaar. Daardoor kom je misschien niet op de juiste pagina terecht als je op een van de links hieronder klikt. Maar niet getreurd, er is altijd wat leuks te boeken bij Spoordeelwinkel! Kies bovenaan voor Alle uitjes en laat je inspireren.

---

De wintermaanden, dé tijd van het jaar om met elkaar leuke dingen te doen. Kies je voor een dagje uit met de hele familie naar Madurodam, het Spoorwegmuseum of de sfeervolle Winter Efteling? En wat dacht je van een citytrip naar sfeervolle steden zoals Den Haag of Eindhoven? Geniet samen van deze leuke uitjes met de trein!


Uitgelicht


  • Geen
    boekingskosten

  • Altijd de beste deal
    voor je dagje uit

  • In één keer online
    tickets en vervoer kopen


Winterse uitjes

De gezelligste periode van het jaar komt eraan. Een mooie gelegenheid om tijd met elkaar door te brengen en nieuwe herinneringen te maken. In de Efteling is het tot en met 5 maart een winterwonderland. Geniet, naast de vertrouwde attracties, van de Winter Efteling, van gezellige muziek op de Warme Winter Weide, honderden feestlampjes en prachtige kerstdecoraties.

In deze tijd van het jaar is het ook in Madurodam extra sfeervol. Tijdens de Winterweken is er zoveel te doen in familiepark Madurodam. Van Nederland in het klein tot spectaculaire attracties en de leukste doe-dingen. Je komt ogen, maar vooral handen tekort tijdens je ontdekkingsreis door ons land.

Ontelbare lampjes, kerstdecoraties en rondzwieren in een antieke carrousel? Ook dat kan in het leukste treinstation van Nederland. Vanaf 24 december tot en met 8 januari is het weer Winter Station in het Spoorwegmuseum. Geniet van de romantische sfeer met als absoluut hoogtepunt: schaatsen tussen de treinen!


Ga er samen gezellig op uit

In de donkere wintermaanden wordt Amsterdam omgetoverd tot een prachtig openlucht lichtkunstmuseum voor de 11e editie van het Amsterdam Light Festival. Voor deze editie heeft het festival gekozen voor het thema Imagine Beyond. Met dit thema wil het festival je meenemen naar de wereld van de verbeelding.

Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Van zaterdag 17 december 2022 tot en met zondag 5 maart 2023 strijkt de adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw neer bij de IJsselhallen in Zwolle.


Winters dagje uit

Voor een voordelige en bovendien gezellige shopsessie reis je af naar onze favoriete outlet centers: Designer Outlet Roermond en Batavia Stad Fshion Outlet. Daar scoor je niet alleen leuke cadeaus voor vrienden en familie, je vindt er ook dé perfecte outfit.

Dwalen door gezellig verlichte steegjes, nieuwe boutiekjes ontdekken en heerlijk genieten van warme koffie of thee met cannoli. Een stedentrip in de winter is zo gek nog niet! In de kerstvakantie zijn Groningen, Leeuwarden en Apeldoorn extra feestelijk versierd. Kom ook genieten van de warme wintersfeer en gezelligheid. 


Op stedentrip in de wintermaanden

Nog even een nachtje weg in de kerstvakantie? In Eindhoven en Den Haag is het extra sfeervol en gezellig in de binnenstad. Met een van onze overnachtingen in deze leuke steden, maak je er een heerlijk winters nachtje weg van.

Eropuit in de kerstvakantie? Lekker met de trein

Een warme jas, sjaal, muts en handschoenen. Laat de kou je niet tegenhouden om een dagje eropuit te gaan deze winter. Met de uitjes van Spoordeelwinkel reis je met de trein. Dus geen files of een zoektocht naar een parkeerplek.

Wanneer is het kerstvakantie?

Voor het gemak vind je hier de data van de kerstvakantie in 2022:

  • Regio Noord, Midden en Zuid hebben vakantie van 24 december 2022 t/m 8 januari 2023.

Extra tips voor in de kerstvakantie

We hebben natuurlijk nog veel meer voordelige dagjes weg. Nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje bij de andere uitjes