Inbegrepen

 • Dagretour Utrecht Centraal + Pendeltrein

 • Entree Spoorwegmuseum

 • Te koop en geldig t/m 31 januari 2022

Beleef in het Spoorwegmuseum de spannende wereld van het treinreizen!

Avontuur is dichterbij dan je denkt. In het Spoorwegmuseum in Utrecht raas je door 175 jaar treingeschiedenis en ontdek je echte treinen van buiten én binnen. Er zijn veel spannende avonturen te beleven. Zoals De Vuurproef, de prijswinnende 4D-simulator waarin je zelf een trein bestuurt. En maak een spannende achtbaanrit waarin je de allereerste gigantische stoomlocomotieven ontdekt. Ga in het Techlab aan de slag met proefjes en zie hoe de techniek achter de trein werkt. Gek op kleine treintjes? Die hebben we in ons Modellenmagazijn. Ontmoet bedenkers, bezitters en bouwers van deze magische miniatuurwerelden. De nieuwste aanwinst is een Hyperloop, gaat dit de trein van de toekomst worden? Nieuwsgierig? Kom ook naar het stoerste museum van Nederland!

Kom je tussen 25 december en 9 januari 2022 op bezoek? Dan is het Spoorwegmuseum winters verrassend met Het Winter Station. Kom bij ons schaatsen tussen de treinen, marshmallows roosteren en laat je betoveren door ontelbare lampjes en kerstversieringen.

Bestellen

vanaf

€ 29

kinderen € 14

Nu boeken
 • Veilig betalen met iDEAL
 • In één keer online je vervoer en tickets kopen
 • Geen boekingskosten

Daluren

Je kunt met deze aanbieding elke dag reizen tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag vóór 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag. Je mag met een daluren treinkaartje alleen binnen die tijden in de trein zitten. Op weekdagen kun je dus bijvoorbeeld niet om 15.55 uur je reis starten en tijdens de spits in de trein blijven zitten.

In het najaar dien je rekening te houden met extra werkzaamheden aan het spoor op diverse trajecten. Kijk voor informatie op werk aan het spoor en bekijk altijd de actuele NS reisplanner voor vertrek.

Verantwoord reizen

Lees voor meer informatie over verantwoord reizen, het gebruik van een mondkapje, de regels in de trein en op het perron de algemene corona update van NS.

Voorwaarden

 • Deze aanbieding is te koop en geldig t/m 31 januari 2022. Let op: het Winter Station is van 25 december tot en met 9 januari 2022.

 • Bij het schaatsen is het verplicht dikke handschoenen te dragen. Wil je in plaats van de gratis huurschaatsen liever je eigen schaatsen gebruiken? Geen probleem, alleen zijn Noren niet toegestaan.

 • Je kunt elke dag reizen tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag.

 • Het geprinte entreeticket laat je scannen bij het Spoorwegmuseum in Utrecht en is geldig op de dag dat je reist.

 • Het entreeticket is geldig voor 1 persoon. Je kunt het entreeticket alleen gebruiken in combinatie met het treinkaartje van deze aanbieding.

 • Je kunt het entreeticket niet gebruiken in combinatie met andere acties en aanbiedingen. Ook kun je de bestelling niet wijzigen of annuleren.

 • Je kunt de treinkaarten en de entreetickets niet inwisselen voor geld.

 • Je kunt reizen met alle treinen in Nederland, behalve met Thalys en Eurostar. Voor de treinen Intercity direct en ICE International betaal je vooraf apart een toeslag.

Praktische informatie

Adres
Spoorwegmuseum
Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht
Website
www.spoorwegmuseum.nl
Hoe kom je er?

Neem vanaf Utrecht Centraal de pendeltrein en stap midden in het museum uit. De pendeltrein rijdt één keer per uur.

Openingstijden
Dinsdag tot en met zondag van
10.00 - 17.00 uur.
Tijdens schoolvakanties ook open op maandag van
10.00 - 17.00 uur.
Tijdens de kerstvakantie open tot 19.00 uur, met uitzondering van 25, 26 en 31 december.