Kinderen rennen over perron in spoorwegmuseum met familie op de achtergrond.

Spoorwegmuseum

Inbegrepen

 • Dagretour + Pendeltrein

 • Entree Spoorwegmuseum

 • Te koop en geldig t/m 31 december 2024

Een verrassend dagje uit voor de hele familie

De entree in het historische Maliebaanstation zorgt voor een vorstelijke ontvangst. Aan het perron staat dan ook een echte koninklijke trein. Het is de start van een boeiende reis door de treingeschiedenis. Verschillende attracties brengen de wereld van het spoor tot leven. Stap in een tijdmachine naar de periode van de allereerste stoomlocomotief, zweef in een karretje langs levensgrote Stalen Monsters en ontmoet de acteurs in het theater waar de beroemde Oriënt Express de hoofdrol speelt. Ervaar in de Vuurproef hoe het is om zelf een trein te besturen en ontdek in het Techlab de werking van de trein. Nieuwsgierig? Kom ook naar het stoerste museum van Nederland!

Bestellen

p.p. vanaf

€ 35

Kinderen € 18

Nu boeken
 • Veilig betalen met iDEAL
 • In één keer online je vervoer en tickets kopen
 • Geen boekingskosten

Boek deze aanbieding

1. Bekijk of er werkzaamheden aan het spoor zijn op de gewenste bezoekdatum op jouw reistraject.
2. Kies je vertrekstation, selecteer het aantal tickets dat je wil hebben, kies een datum, vul je gegevens in en reken af.
3. Neem je Spoordeelwinkeltickets uitgeprint mee op de dag van je bezoek. Je kunt meteen doorlopen naar de entree waar je entreeticket wordt gescand.

Met de trein naar het Spoorwegmuseum

Vanaf station Utrecht Centraal rijdt er elk uur een trein naar station Utrecht Maliebaan. Je stapt midden in het museum uit!

Daluren

Je kunt met deze aanbieding elke dag reizen tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag vóór 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag. Je mag met een daluren treinkaartje alleen binnen die tijden in de trein zitten. Op weekdagen kun je dus bijvoorbeeld niet om 15.55 uur je reis starten en tijdens de spits in de trein blijven zitten.

Kijk voor informatie over werkzaamheden op werk aan het spoor en bekijk voor actueel reisadvies altijd de Reisplanner in de NS-app voor vertrek.

Voorbereid op reis

Een goed voorbereide treinreis is fijn voor jezelf en je medereizigers. Plan je rit, geef elkaar de ruimte op stations en perrons en reis zoveel mogelijk op rustige momenten. Tip: plan je reis in de NS-app, bekijk meteen de verwachte drukte, en stel in dat je meldingen wilt ontvangen over je geplande rit. Handig, want zo weet je door pushberichten meteen of je trein drukker dan verwacht is, van een ander perron vertrekt, vertraging heeft, of uitvalt.

Voorwaarden

 • Deze aanbieding is te koop en geldig t/m 31 december 2024.

 • Het entreeticket is geldig voor 1 persoon. Je kunt het entreeticket alleen gebruiken in combinatie met het treinkaartje van deze aanbieding.

 • Je kunt het entreeticket niet gebruiken in combinatie met andere acties en aanbiedingen. Ook kun je de bestelling niet wijzigen of annuleren.

 • Je kunt de treinkaarten en de entreetickets niet inwisselen voor geld.

 • Je kunt elke dag reizen tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag. Let op, de aanbieding is niet geldig op Koningsdag.

 • Je kunt reizen met alle treinen in Nederland, behalve met de Nightjet en Eurostar. Voor de treinen Intercity direct en ICE International betaal je vooraf apart een toeslag.

Praktische informatie

Adres
Spoorwegmuseum
Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht
Website
www.spoorwegmuseum.nl
Hoe kom je er?

Neem vanaf Utrecht Centraal de pendeltrein en stap midden in het museum uit. De pendeltrein rijdt één keer per uur.

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag geopend. In officiële schoolvakanties ook op maandag geopend.
Kijk voor de actuele openingstijden op de website van het Spoorwegmuseum.