Spoorwegmuseum

Populair

Inbegrepen

 • Dagretour Utrecht Centraal + Pendeltrein

 • Entree Spoorwegmuseum

 • Te koop en geldig t/m 31 december 2023

Beleef in het Spoorwegmuseum de spannende wereld van het treinreizen!

Avontuur is dichterbij dan je denkt. In het Spoorwegmuseum in Utrecht raas je door de tijd in treinen die jij helemaal mag ontdekken. Er zijn veel spannende avonturen te beleven. Zoals De Vuurproef, de prijswinnende 4D-simulator waarin je zelf een trein bestuurt. Met een bezoek aan Het Spoorwegmuseum reis je op een verrassende manier door 175 jaar geschiedenis. Er is van alles te doen, zowel binnen als buiten. Zo maak je in een spannende achtbaanrit kennis met de allereerste gigantische stoomlocomotieven. Doordat je overal bij betrokken wordt, ontdek je steeds nieuwe dingen. Wat een kolenmijn met een trein te maken heeft bijvoorbeeld. En waarom de ’dodemansknop’ zo heet… In het Techlab ga je zelf aan de slag met proefjes en ontdek je hoe de techniek achter de trein werkt. De nieuwste aanwinst is een Hyperloop, gaat dit de trein van de toekomst worden? Nieuwsgierig? Kom ook naar het stoerste museum van Nederland! 

Bestellen

Kinderen

€ 18

Volwassenen € 34

Nu boeken
 • Veilig betalen met iDEAL
 • In één keer online je vervoer en tickets kopen
 • Geen boekingskosten

Met de trein naar het Spoorwegmuseum

Vanaf station Utrecht Centraal rijdt er elk uur een trein naar station Utrecht Maliebaan. Je stapt midden in het museum uit! 

Daluren

Je kunt met deze aanbieding elke dag reizen tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag vóór 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag. Je mag met een daluren treinkaartje alleen binnen die tijden in de trein zitten. Op weekdagen kun je dus bijvoorbeeld niet om 15.55 uur je reis starten en tijdens de spits in de trein blijven zitten.

Kijk voor informatie over werkzaamheden op werk aan het spoor en bekijk voor actueel reisadvies altijd de Reisplanner in de NS-app voor vertrek.

Voorbereid op reis

Een goed voorbereide treinreis is fijn voor jezelf en je medereizigers. Plan je rit, geef elkaar de ruimte op stations en perrons en reis zoveel mogelijk op rustige momenten. Tip: plan je reis in de NS-app, bekijk meteen de verwachte drukte, en stel in dat je meldingen wilt ontvangen over je geplande rit. Handig, want zo weet je door pushberichten meteen of je trein drukker dan verwacht is, van een ander perron vertrekt, vertraging heeft, of uitvalt.

Voorwaarden

 • Deze aanbieding is te koop en geldig t/m 31 december 2023

 • Het geprinte entreeticket laat je scannen bij het Spoorwegmuseum in Utrecht en is geldig op de dag dat je reist.

 • Het entreeticket is geldig voor 1 persoon. Je kunt het entreeticket alleen gebruiken in combinatie met het treinkaartje van deze aanbieding.

 • Je kunt het entreeticket niet gebruiken in combinatie met andere acties en aanbiedingen. Ook kun je de bestelling niet wijzigen of annuleren.

 • Je kunt de treinkaarten en de entreetickets niet inwisselen voor geld.

 • Je kunt elke dag reizen tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag. Let op, de aanbieding is niet geldig op Koningsdag.

 • Je kunt reizen met alle treinen in Nederland, behalve met de Nightjet en Eurostar. Voor de treinen Intercity direct en ICE International betaal je vooraf apart een toeslag.

Praktische informatie

Adres
Spoorwegmuseum
Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht
Website
www.spoorwegmuseum.nl
Hoe kom je er?

Neem vanaf Utrecht Centraal de pendeltrein en stap midden in het museum uit. De pendeltrein rijdt één keer per uur.

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag geopend. In officiële schoolvakanties ook op maandag geopend.
Kijk voor de actuele openingstijden op de website van het Spoorwegmuseum.