Hoofdnavigatie

Naar content

NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug

Van station Driebergen-Zeist naar Maarn

In het weekend van 27 en 28 mei (Hemelvaartweekend), wordt er gewerkt op en rond het spoor van station Driebergen - Zeist. Om veilig te kunnen werken rijden er geen treinen. Tevens wordt de Hoofdstraat, de Odijkerweg en Stationsweg op enkele momenten afgesloten. De wandeling van NS is uiteraard te wandelen maar houdt u dus rekening met bussen in plaats van treinen. Tevens zult u rekening moeten houden met veel bouwverkeer aan het begin van de route aan de zuidzijde van het station en bij het oversteken van de hoofdweg. Wilt u meer weten over de verbouwing van station Driebergen Zeist, kijk dan op de website van stationsgebied Driebergen-Zeist of download de app.

Stationsgebied Driebergen-Zeist

8 km of 14 km


Praktische informatie

Afstand
8 km of 14 km
LAW
Trekvogelpad
Honden toegestaan?
Ja. Alleen niet in het begrazingsgebied Heidestein. Bekijk de alternatieve route op de kaart.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Landgoed Bornia
  • Landgoed Heidestein
  • Austerlitz en de Oude Postweg

Beschrijving

Op de Utrechtse Heuvelrug is het heerlijk wandelen. In het landgoed Bornia wisselen bos, heide en zandverstuivingen elkaar af. Het dorp Austerlitz kun je eigenlijk niet voorbij lopen; hier kun je heerlijk lunchen. Lopen er kinderen mee? Bezoek dan ook zeker de Piramide van Austerlitz.

Je begint de wandeling bij station Driebergen-Zeist en eindigt na 14 km op station Maarn. In het landgoed Bornia wisselen bos, heide en zandverstuivingen elkaar af. Het tweede gedeelte van de wandeling gaat een stukje door boswachterij Austerlitz. Op de langere variant kom je in het landgoed Den Treek langs de 'Koepel van Stoop'. De statige beukenlanen geven dit gebied een bijzondere charme.

Route

Je kunt de route inkorten door na 8 km in Austerlitz bus 381 naar station Driebergen-Zeist te nemen (deze rijdt niet op zaterdag en zondag m.u.v. de school zomervakantie).

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Trein + hotel + ontbijt vanaf € 49

Elke maand een vast aanbod in de grote steden

 

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Het prachtige stuifzandgebeid de Lange Duinen

10 of 22 km

Van Station Amersfoort naar Soest Zuid

Oude bomen en beukenlanen in De Vuursche

9 of 13 km

Van station Baarn naar Hollandsche Rading

Over het Pieterpad langs het Paterswoldsemeer

6,5 tot 19 km

Van station Haren naar Groningen

Plan uw reis