Hoofdnavigatie

Naar content

Met de OV-fiets

De OV-fiets is een gezonde en snelle manier om uw uiteindelijke bestemming te bereiken. Op meer dan 250 locaties op veel stations, bij bus- of metrohaltes, in enkele stadscentra en bij P+R terreinen kunt u met uw OV-fietsabonnement maximaal 2 fietsen huren voor slechts € 3,35 per fietsrit. De fietsen staan in een bewaakte of onbewaakte stalling of door uw zelf te bedienen fietskluis of fietscarrousel. Zodat u op elk moment van de dag toegang heeft tot een fiets en uw reis kunt vervolgen.

Bekijk waar u een OV-fiets kunt huren

Wat is de OV-fiets?

OV-fiets is de makkelijke huurfiets voor het laatste stukje van uw reis bijvoorbeeld naar vrienden, familie, het museum of een zakelijke lunch.

Zo werkt de OV-fiets

Om een OV-fiets te kunnen huren, heeft u een OV-fietsabonnement nodig. Dat kunt u online aanschaffen en koppelen aan uw persoonlijke OV-chipkaart.

Abonnee worden

De OV-fiets voor het laatste stukje van uw reis huurt u voor slechts € 10 per jaar. Een abonnement op OV-fiets sluit u eenvoudig online af. U koppelt dit OV-fietsabonnement aan uw OV-chipkaart.

Nieuw

De nieuwe OV-fiets nu in de fietsenstalling!

Op verschillende stations kunt u de nieuwe OV-fiets tegenkomen.

Proef Den Haag

Kosteloos uw OV-fiets inleveren waar u wilt

Een OV-fiets huren

Huren bij een bewaakte fietsenstalling

Eenvoudig een OV-fiets huren

Huren bij een OV-fietskluis

De OV-fietskluis is een geautomatiseerde huurlocatie. U kunt met uw OV-chipkaart waaraan uw OV-fietsabonnement is gekoppeld een OV-fiets uit de kluis halen. Wilt u nog een fiets huren? Dat kan. Herhaal de handeling en neem de 2e fiets uit de kluis.

Huren bij een fietscarrousel of zelfservice stalling

De OV-fietscarrousel en de zelfservice stalling is een geautomatiseerde huurlocatie waar geen personeel aanwezig is óf slechts een deel van de dag. U kunt met uw OV-chipkaart waaraan uw OV-fietsabonnement is gekoppeld, een OV-fiets ophalen.

Huren bij een fietsbox

De OV-fietsbox is een geautomatiseerde huurlocatie. U kunt met uw OV-chipkaart waar uw OV-fietsabonnement aan gekoppeld is, een OV-fiets ophalen.

Huren bij een OV-fietspunt

Op dit moment zijn er 2 OV-fietspunten. Allebei in Utrecht. Hier kunt u met uw OV-fietsabonnement een OV-fiets ophalen.

Meer

Abonnee worden met een cadeaucode

Word abonnee van de OV-fiets met een cadeaucode

Uw OV-fietsabonnement beheren?