Hoofdnavigatie

Naar content

Kinderboekenruil

Op de laatste dag van de Kinderboekenweek organiseert NS de Nationale Kinderboekenruil. Net als vorig jaar kunnen kinderen op de Kinderboekenruil terecht om hun uitgelezen boek te ruilen voor een ander. Dit jaar maar liefst op drie stations t.w. Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal en Breda.


De Nationale Kinderboekenruil

Iedereen met kinderen kent het wel. In de boekenkast staan mooie boeken, maar er zijn van die boeken waar je kind op een gegeven moment gewoon een beetje ‘uitgroeit’. Omdat ze er te oud voor zijn geworden of omdat ze het al 3 x hebben gelezen. Zo’n boek blijft vaak gewoon in de kast staan, zonder dat er iemand nog naar omkijkt. Dat vinden wij jammer. Daar kan je misschien nog wel iemand anders blij mee maken. Daarom organiseren wij op de laatste zondag van de Kinderboekenweek de Nationale Kinderboekenruil, waar kinderen hun boek zomaar mogen komen ruilen voor een ander boek. Dat kan het boek zijn van een ander kind, of een van de mooie titels die wij hebben klaar gezet.

Drie stations

De Nationale Kinderboekenruil vindt plaats op zondag 16 oktober 2016. Kinderen kunnen die dag tussen 10.00 tot 16.00 uur terecht op de stations van Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal en Breda. Daar staan in de stationshal kasten vol boeken en kunnen kinderen in een mini-coupé genieten van een voorleesmomentje met een kinderboekenschrijver of een conducteur. Wie er komen voorlezen en hoe het ruilen precies in zijn werk gaat, leest u medio september op deze site.