Skip to main content

Mainnavigation

Verschillen auto en trein: kosten, CO2-uitstoot en efficiency
Ben je benieuwd naar de verschillen tussen auto en trein op het gebied van kosten, CO2-uitstoot en efficiency? In dit artikel ontdek je waarom de trein een goede keuze is voor jouw organisatie.
Als je liever wil spreken met één van onze mobiliteitsexperts, vraag dan een gratis adviesgesprek aan. We helpen je graag.
Vraag adviesgesprek aan
Loading...
Vrouw in trein
Financiële voordelen treinreizen 
We vallen maar met de deur in huis: reizen met de trein leidt tot kostenbesparing. Voor zowel je medewerker als jouw organisatie. Een medewerker heeft namelijk geen kosten aan treinreizen, terwijl diegene met een privéauto te maken heeft met reiskosten die niet 100% vergoed mogen worden en afschrijving- en onderhoudskosten.
Daar komt bij dat als je als organisatie leasecontracten aanbiedt, de kosten vaak hoger zijn dan het gebruik. We werken namelijk steeds meer thuis en laten de auto staan. Bij het reizen met de trein betaal je alleen voor de gemaakte reizen. 
Loading...
NS Zakelijk - auto versus trein
Een praktijkvoorbeeld: ontmoet Karin
Stel, je hebt een collega genaamd Karin. Karin reist twee dagen per week van haar huisadres in Tilburg naar jullie kantoor in Amsterdam Sloterdijk. Dat doet zij met de auto. Een Volkswagen Golf die rijdt op benzine om precies te zijn. Haar kosten per maand voor de woon-werkritten zijn € 478. Daarvan wordt € 398 vergoed door jouw organisatie, uitgaande van € 0,19 kilometervergoeding.  
Als Karin met de trein zou gaan in plaats van met haar auto, scheelt het haarzelf en jouw organisatie kosten. Karin is dan geen kosten kwijt aan benzine, onderhoud en afschrijving. Jouw organisatie vergoedt € 200, namelijk de kosten van de gemaakte reizen. 
Besparen op CO2-uitstoot
Je bespaart niet alleen op kosten door je medewerkers met de trein te laten reizen, maar ook op CO2-uitstoot. Collega Karin bespaart maar liefst 194 kilogram CO2-uitstoot per maand door tijdens werkdagen haar auto te laten staan. Deze verandering in mobiliteitskeuze draagt dus bij aan de duurzaamheidsdoelstelling van je organisatie. 
Reizen met de trein is werktijd
Er is nog een voordeel aan het reizen met de trein. Medewerkers rijden namelijk de file voorbij. En tijdens die rit kunnen zij werken. Reistijd is dus letterlijk werktijd. Zo zijn je medewerkers op tijd thuis, zonder dat het ten koste gaat van de productiviteit.  
Vraag adviesgesprek aan
Ben je benieuwd wat het reizen met de trein voor jouw organisatie kan betekenen? Wat dit per medewerker exact oplevert aan kostenbesparing? Onze mobiliteitsexperts staan klaar om je te helpen.
Vraag adviesgesprek aan
Loading...
Klantenservice