Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Bijabonnement wijzigen

Bij sommige abonnementen is het mogelijk extra abonnementen voor gezinsleden te bestellen. Dit worden ook wel Bijabonnementen genoemd. Met een Bijabonnement profiteren ook gezinsleden van extra korting. U bestelt dit gelijktijdig met uw abonnement of later via Mijn NS.


Wat zijn Bijabonnementen?

Voor een partner of kind van 12 jaar of ouder, die op hetzelfde adres wonen, kunt u een bijabonnement bestellen. Deze extra abonnementen zijn niet los verkrijgbaar maar altijd gekoppeld aan een NS-abonnement. Het is een doorlopend abonnement, en na het 1e jaar kunt u maandelijks opzeggen.

Welke Bijabonnementen zijn er?

Het verschilt per NS-abonnement welke bijabonnementen u kunt bestellen. U kunt maximaal 3 bijabonnementen bestellen. Hieronder vindt u de mogelijke bijabonnementen per NS-abonnement:

  • Weekend Vrij: is te combineren met Weekend Vrij.
  • Dal Vrij: is te combineren met Weekend Vrij of Dal Vrij.
  • Altijd Vrij of OV Vrij: is te combineren met Altijd Vrij, Dal Vrij of Weekend Vrij.

Kids Vrij

Ieder abonnement is te combineren met Kids Vrij. Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen hiermee gratis en onbeperkt met u mee. U kunt Kids Vrij gratis bestellen als uw kind een eigen OV-chipkaart heeft. U kunt een OV-chipkaart ook voor € 7,50 aanschaffen tijdens uw bestelling van Kids Vrij. Een Kids Vrij kunt u als hoofdabonnement of als bijabonnement, gekoppeld aan uw hoofdabonnement, bestellen.

NS Flex

NS Flex is een nieuw product. En zoals u weet zijn nieuwe producten vaak niet in één keer af. Zo heeft NS Flex nog geen bijabonnementen. Wel werken we momenteel aan gezinspakketten.

Bestelwijze

Heeft u al een abonnement?

Dan bestelt u een Bijabonnement voor uw gezinslid of kind via Mijn NS. Heeft uw gezinslid of kind nog geen OV-chipkaart of is de kaart binnen 8 weken verlopen? Dan bestelt u tegelijk met het Bijabonnement een nieuwe kaart. Een nieuwe OV-chipkaart kost € 7,50.

Heeft u nog geen abonnement?

Dan bestelt u tijdens het bestellen van een abonnement ook direct een of meerdere bijabonnementen. Heeft uw gezinslid of kind nog geen OV-chipkaart of is de kaart binnen 8 weken verlopen? Dan bestelt u tegelijk met het Bijabonnement een nieuwe kaart. Een nieuwe OV-chipkaart kost € 7,50.

Na uw bestelling ontvangt u een bevestiging per e-mail. Hierin staat hoe u het Bijabonnement bij een NS-automaat of een ander OV-chipkaart oplaadpunt op de kaart kunt laden.

Uw bijabonnement gaat altijd in op dezelfde dag van de maand dat het hoofdabonnement is ingegaan. We hebben uw aanvraag uiterlijk 2 weken voor deze datum nodig.

Wijzigen Bijabonnement

Een Bijabonnement kan niet tussentijds worden gewijzigd, ook niet als het hoofdabonnement eindigt. 

Bijabonnement verlengen of opzeggen

Het Bijabonnement wordt automatisch na een jaar verlengd. U ontvangt hierover bericht van ons. Na het eerste jaar kunt u uw Bijabonnement maandelijks opzeggen. Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice.