Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Haarlem

Knusse stad met strand om de hoek

Het strand om de hoek, de rivier het Spaarne voor de deur en legendarisch shoppen in de leukste winkelstraten van het land: Haarlem centrum is uniek. Dit zijn de leukste plekken in deze knusse stad.

6x zien en doen in Haarlem

Inspirerend eten, fijne hofjes en goede wijn.

10x de leukste winkels in hartje Haarlem

Shoppen en struinen door de gouden straatjes.

Meer tips voor jouw dagje uit in Haarlem

De mooiste boutique hotels van Nederland

Bijzondere overnachtingen om nooit te vergeten.

7x vintage shoppen

Niets zo leuk als een uniek, one-of-a-kind vintage pareltje op de kop tikken!

10x de fijnste terrassen van Nederland

Terrassen in een idyllische omgeving, van Zandvoort tot Groningen.

Vanaf Haarlem station

Wandel vanuit het station zo Haarlem centrum in. Richting de gezellige Grote Markt waar de imposante Sint Bavokerk staat, in de volksmond ook wel ‘de oude baaf’ genoemd. Shoppen doe je in de bijzondere 7 gouden straatjes, allemaal makkelijk wandelend door het centrum te bereiken. De leukste buurt van Haarlem centrum is misschien wel de Vijfhoek: smalle straten met veel groen, knusse cafés, leuke winkeltjes en creatieve bewoners.

Hofjes in Haarlem centrum

Even genoeg gewinkeld en zin in wat rust? Bezoek dan een van de twintig Haarlemse hofjes die zich bevinden rondom mooie binnentuinen. Het Hofje van Bakenes (1395), ook wel Bakenessenkamer genoemd, mag zich het oudste hofje van Nederland noemen en ligt op loopafstand vanaf de Zijlstraat. Haarlem is zeker een stad voor fijnproevers, maar op vrijdag- of zaterdagavond wel altijd even van tevoren reserveren, want ook Haarlemmers zelf gaan graag uit eten.