Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Dagje uit in Amersfoort centrum

Wat te doen in sfeervol Amersfoort?

Wist je dat Amersfoort eind 2023 werd uitgeroepen tot beste stad van Europa? Dat begrijpen wij maar al te goed. Amersfoort centrum is compact, gezellig en vol historie. Hotspots als de Koppelpoort en de Hof vormen een iconisch beeld van de stad. Maar er is meer. Van unieke, groene conceptstores tot verfijnde restaurants, Amersfoort bruist. Met onze tips ontdek je zelf wat deze stad zo bijzonder maakt.

24 uur op pad met het gezin in Amersfoort

Neem de kinderen mee op avontuur in het levendige Amersfoort.

24 uur op groene ontdekking met de OV-fiets in Amersfoort

Stap op de OV-fiets en ontdek Amersfoorts groene pracht.

5x de leukste activiteiten in Amersfoort

De leukste tips voor (creatieve) activiteiten in Amersfoort.

Meer tips voor een onvergetelijke dag in Amersfoort

In het spoor van de Heiligenbergerbeek

14 of 17 km

Via het Valleikanaal en de Heiligenbergerbeek naar de historische binnenstad van Amersfoort.

Het prachtige stuifzandgebied de Lange Duinen

12 tot 22,5 km

Van Station Amersfoort Centraal naar Soest Zuid of Hollandsche Rading.

Waterlijn-rondvaart

Ontdekken vanaf het water

Bij de Waterlijn is jong en oud aan het juiste adres voor een fijne afwisseling van natuur en historie.

5x goed winkelen in Amersfoort

Van conceptstore tot vintagezaak.

Dierenpark Amersfoort

Tussen de dieren

Vaar met een bootje langs de giraffen of loop tussen de aapjes: hier bekijk je de dieren van heel dichtbij.

3x de leukste musea van Amersfoort

Van motorfietsen, museumwinkels tot Mondriaan.

Veelgestelde vragen

 • Wat te doen in Amersfoort?

  Wil je weten wat er allemaal te doen is in Amersfoort? De sfeervolle stad biedt meer dan genoeg voor een compleet dagje uit.

  Wandel langs de schitterende gevels van de Muurhuizen in het historische centrum van Amersfoort. Geniet van unieke winkels, musea en een overvloed aan uitstekende eetgelegenheden tijdens een stadswandeling in Amersfoort.

  Zin in een dagje shoppen? In de historische binnenstad vind je tal van leuke winkels. Ontdek de leukste winkels in Amersfoort. Amersfoort biedt unieke restaurants waar je terecht kunt om even op te laden tijdens je dagje uit. Eet een hapje bij Hoog Vuur, een oude tandpastafabriek, aangekleed met loungebanken. Of loop bij BUUF in de serre naar binnen voor een oase van rust in een historisch klooster. Ontdek meer lekkere restaurants in Amersfoort.

  Als cultuurliefhebber kijk je je ogen uit in het Middeleeuwse hart van Amersfoort. Bekijk ook eens de leukste musea van Amersfoort.

 • Wat te doen in omgeving Amersfoort?

  Met de NS-wandeling Heiligenbergerbeek wandel je via het Valleikanaal en de Heiligenbergerbeek naar de historische binnenstad van Amersfoort. De afstand van deze wandeling is 14 km of 17 km. Langs de Heiligenbergerbeek wandel je door een uniek landschap met houtwallen en karakteristieke knotwilgen. Je eindigt in Amersfoort, waar een schitterende verkenningstocht door het historische centrum op je ligt te wachten.

  De NS-wandeling Lange Duinen met een afstand van 12 tot 22 km is ook zeker de moeite waard. Deze wandelroute voert je over onverharde paden door het bos en langs zanderige terreinen. Startpunt van de route is station Amersfoort Centraal en eindigt op station Soest Zuid of Hollandsche Rading.

 • Hoe reis ik naar Amersfoort?

  Alle tips voor jouw dagje uit in Amersfoort zijn op loop- of fietsafstand van het station. Reis daarom gemakkelijk met de trein naar Amersfoort. Vanuit daar wandel je lekker verder door de stad. Of je huurt een OV-fiets of deelscooter

  Er zijn maar liefst 3 stations in Amersfoort verspreid over de hele stad. Amersfoortis gemakkelijk bereikbaar vanuit heel Nederland met een aantal directe treinverbindingen:

  Amsterdam - Amersfoort
  Rotterdam - Amersfoort
  Den Haag - Amersfoort
  Utrecht - Amersfoort
  Zwolle - Amersfoort

  Staat jouw route hier niet bij? Plan je reis van deur tot deur gemakkelijk met de NS Reisplanner of in de NS-app.

Goed voorbereid op reis

Plan je reis van deur tot deur in de NS-app of Reisplanner. In de NS-app kun je overstapmeldingen aanzetten, treinkaartjes kopen en vervoer in de buurt bekijken. Kijk voor informatie over werkzaamheden op werk aan het spoor.