Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Leiden

Oude stad met jonge vibe

Het grote voordeel van een dagje Leiden? De binnenstad is zo lekker behapbaar. Van Burcht tot Botermarkt, overal stuit je op wijnbarretjes, bistro’s en knusse woonkamerrestaurants. Een stad met een rijke geschiedenis, veel cultuur en natuurlijk winkels. Leiden vermaakt en verrast.   

9x de lekkerste restaurants van Leiden

Dé hotspots voor heerlijk eten en drinken in Leiden.

6x zien en doen in Leiden centrum

De fijnste koffietentjes, lekkerste eetplekken en leukste winkels in Leiden.

De hofjes van Leiden

Maak een wandeling langs de idyllische hofjes van Leiden.

Wandelen door de jeugd van Rembrandt

Volg de voetsporen van een van Nederlands bekendste schilders.

5x winkelen in Leiden

De leukste duurzame fashion winkels in Leiden.

Dagje Leiden

De grachten zijn schilderachtig, de musea zijn gevuld met topstukken en de steegjes zitten vol met knappe barretjes. Wandel vanaf het station in een paar minuten naar het Museum Volkenkunde. Waar dit indrukwekkende pand tot 1937 nog een academisch ziekenhuis was, is het nu hét museum over mensen. Langs het water loop je naar de Hortus Botanicus, dé botanische tuinen van Leiden, want een bezoekje aan deze groene oase kan niet ontbreken.

Leiden winkels: hier vind je de leukste

In het schilderachtige Pieterskwartier vind je de Pieterskerk-Choorsteeg. Hier zit de ene na de andere speciaalzaak of hebberig makend boetiekje. In de Burgsteeg en de Nieuwstraat vind je vintage sieraden, woonaccessoires en schatten van verre. Vergeet ook niet de Burcht even te beklimmen. Vanaf dit voormalige verdedigingsfort kijk je over heel Leiden heen. Het fort staat boven op een heuvel en vormt al sinds de middeleeuwen het hart van de stad.