Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS PrijsTijd Deal

Plan je reis goedkoper. Want hoe eerder je boekt, hoe hoger de korting. Profiteer van NS PrijsTijd Deal en krijg tot wel 60% korting op je treinkaartje. Kies je reisdatum in de Reisplanner en bepaal zelf hoeveel je bespaart.

Plan je reis met korting

Met NS PrijsTijd Deal reis je voordelig en duurzaam met de trein in de daluren. Boek minimaal één dag van tevoren je reis in een rustige trein en profiteer van korting op je treinkaartje. De korting kan oplopen tot wel 60% als je ver van tevoren boekt. Dit wordt berekend op basis van jouw reisdag en de verwachte drukte in de trein. Check de Reisplanner voor jouw beste NS PrijsTijd Deal en ontdek hoeveel je kunt besparen.

Plan je reis goedkoper

Hoe eerder je een treinkaartje koopt, hoe hoger de korting. Koop je kaartje tot een maand van tevoren voor de hoogste korting. Tot wel 60%!

Rustige treintijden

Korting bij rustige treinen in de daluren. Plan je reis in de Reisplanner en kies zelf een gunstige reisdatum.

Geldig op veel trajecten in Nederland

Bijna alle ritten tussen NS stations zijn mogelijk. NS PrijsTijd Deal is te koop op alle trajecten met voldoende rustige treinen.

Zo werkt NS PrijsTijd Deal

Het doel van NS PrijsTijd Deal? De keuze voor een rustige trein stimuleren en de trein nog beter betaalbaar maken. Zo dragen we allemaal bij aan de duurzame bereikbaarheid van Nederland. Zo werkt het: 

 1. Open de Reisplanner in de NS-app of op ns.nl, plan je reis vooruit en check op welke dag jij het voordeligst kunt reizen. 
 2. Afhankelijk van de gekozen rit en vertrektijd zie je of NS PrijsTijd Deal beschikbaar is en hoeveel korting je krijgt. Je herkent dit aan het groene label in de Reisplanner.
 3. Koop je treinkaartje en reis met je e-ticket.

Let op: NS PrijsTijd Deal is niet beschikbaar voor de OV-chipkaart, als abonnement of als Dagretour.  

Zo werkt NS PrijsTijd Deal

Veelgestelde vragen over NS PrijsTijd Deal

 • Op welke trajecten kan ik reizen met NS PrijsTijd Deal?

  NS PrijsTijd Deal is op dit moment te koop voor reizen tussen bijna alle NS stations. De treinkaartjes met korting zijn te koop op alle trajecten met voldoende rustige treinen. Reizen van en naar Schiphol Airport is niet mogelijk met NS PrijsTijd Deal.

 • Hoe lang van tevoren moet ik mijn kaartje kopen om gebruik te maken van NS PrijsTijd Deal?

  Om te profiteren van NS PrijsTijd Deal moet je tenminste één dag voor je reisdag je kaartje kopen. Hoe eerder je een treinkaartje koopt, hoe hoger de korting. Profiteer van een korting die oploopt tot wel 60%. Koop je kaartje tot een maand van tevoren voor de hoogste korting. Check de Reisplanner voor jouw NS PrijsTijd Deal. 

 • Wanneer is mijn treinkaartje met NS PrijsTijd Deal geldig?

  Je NS PrijsTijd Deal-treinkaartje is uitsluitend geldig op de gekozen datum, het gekozen traject en in de daluren: op doordeweekse dagen tot 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. In het weekend van vrijdagavond 18.30 uur tot maandagochtend 6.30 uur de hele dag. Je mag alleen tijdens daluren in de trein zitten en moet de trein dus verlaten hebben wanneer de spits begint. 

  Let op: het is na aankoop niet meer mogelijk om de persoons- of reisgegevens op je treinkaartje te wijzigen. Let dus goed op dat je de juiste gegevens invult.

 • Voor welke producten is NS PrijsTijd Deal te gebruiken?

  NS PrijsTijd Deal is alleen te koop als Enkele Reis op een e-ticket, zowel 1e als 2e klas, en kan niet gecombineerd worden met andere acties en kortingen. NS PrijsTijd Deal is niet beschikbaar voor de OV-chipkaart, als abonnement of als Dagretour.

  Kinderen t/m 11 jaar reizen voordelig met een Railrunner en voor jongeren t/m 18 jaar is er de voordelige Jongeren Dagkaart Dal (verkrijgbaar in de NS-app). 

 • Waar kan ik een treinkaartje met NS PrijsTijd Deal kopen?

  NS PrijsTijd Deal is te koop in de Reisplanner op de website en in de NS-app. Koop minimaal één dag voor vertrek je treinkaartje om gebruik te maken van NS PrijsTijd Deal. Wanneer je na het plannen van je reis ervoor kiest om een los kaartje te kopen in de Reisplanner, zie je de beschikbare kaartjes. Als NS PrijsTijd Deal beschikbaar is voor jouw reisoptie, kun je dit herkennen aan het groene label met NS PrijsTijd Deal

 • Hoeveel korting krijg ik met NS PrijsTijd Deal?

  De hoogte van de korting varieert van 0% tot 60% en hangt af van hoe vroeg je boekt en de verwachte drukte in de trein. Hoe eerder je een treinkaartje koopt, hoe hoger de korting. Check de Reisplanner voor de NS PrijsTijd Deal op jouw treinreis.

 • Kan ik mijn e-ticket wijzigen?

  Nee, na het afronden van je bestelling is het helaas niet meer mogelijk om je e-ticket te wijzigen of te annuleren. Let dus op dat je de juiste persoons- en reisgegevens invult. E-tickets zijn persoonsgebonden en alleen geldig in combinatie met een geldig identiteitsbewijs.

Ook interessant voor jou