Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

24 uur met vriendinnen in Den Bosch

Het staat al weken omcirkeld in jullie agenda’s: het vriendinnenweekend. De bestemming deze keer? Den Bosch! De Brabantse stad is perfect voor een stedentrip vol gezellige activiteiten. Van bourgondisch borrelen in de Korte Putstraat tot shoppen bij unieke winkels in het stadshart, Den Bosch lééft. Stap samen in de trein en beleef een onvergetelijk weekend met z’n allen. Ons 24-uursprogramma is jullie gids vanaf station ‘s-Hertogenbosch.


10:00 uur: Wakker worden met een Bossche bol

Een ‘sjekládebol’, zo noemen de Bosschenaren de Bossche bol ook wel. Als je ze vraagt waar je het met slagroom gevulde chocoladegebakje moet eten, dan krijg je waarschijnlijk als antwoord: bij Jan de Groot. Vanuit het hele land komen liefhebbers van de delicatesse naar deze banketbakkerij. Het recept is geheim. Zoals de bollen bij Jan de Groot smaken, smaken ze dus nergens. De bakkerij heeft ook een fraaie lunchroom waar jullie genieten van een verse bol met koffie. De perfecte start van je vriendinnentri vol activiteiten in Den Bosch. Tip: neem een doosje Bossche Kussen – chocobonbons met brandenwijn - mee voor thuis. 

Vanaf station ’s-Hertogenbosch wandel je in 2 minuten naar banketbakkerij Jan de Groot. 

 • Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.00 – 18.00 uur, donderdag van 08.00 – 21.00 uur, zaterdag van 08.00 – 17.00 uur 
 • Je geniet hier van een Bossche bol met een koffie voor +/- € 6 p.p. 
 • Reserveer vooraf online je tafel als je zeker wil zijn van een plekje in de lunchroom

Stationsweg 24, bosschebollen.nl

11:00 uur: Slenteren en shoppen in de leukste Bossche straatjes

Op naar de volgende locatie: de Snellestraat. Hier wandelen jullie vanaf Jan de Groot in 5 minuutjes naartoe. Deze straat barst van de unieke winkels die je alleen in Den Bosch vindt. Loop eens binnen bij WanderWood. Jullie shoppen hier duurzame kleding en handgemaakte woondecoratie uit Bali, Marokko en India. Een paar deuren verder zit Vintage Room: een schatkamer vol unieke woonaccessoires. Wat dacht je van een deurknop van een poedelkop of behang in jungleprint? Trek vanuit de Snellestraat door naar de Hinthamerstraat. Daar vind je La Jeu Coffee. Het winkeltje heeft alles voor het zwarte goud, van exclusieve bonen tot schattige melkkannetjes. Een walhalla voor de koffieliefhebbers van de groep.

Je wandelt vanaf station ‘s-Hertogenbosch in een kleine 10 minuten naar de Snellestraat. Vanaf hier wandel je ook weer in ongeveer 10 minuten naar de Hinthamerstraat, waar La Jeu Coffee zit. 

 • De meeste winkels zijn doordeweeks open tussen 09.00 – 18.00 uur en in het weekend tussen 09.00 – 17.00 uur. Bekijk de websites van de winkels voor de precieze openingstijden 

Snellestraat 14, wanderwooddenbosch.nl
Snellestraat 30, vintageroom.nl
Hinthamerstraat 190, lajeucoffee.com

13:00 uur: Lunchen en latte art-workshop bij koffiebar Drab Den Bosch

Na het neuzen in de winkels gaan jullie lunchen bij een van de betere koffiebars van Den Bosch: Drab. Behalve keigoede koffie serveren ze hier heerlijke zoete en hartige gerechtjes. Een worstenbroodje met ‘zalf’ – de Brabantse bijnaam voor mayonaise – mag natuurlijk niet ontbreken nu jullie in het Zuiden zijn. Drab is ook de bestemming voor jullie volgende activiteit. Want die fraaie kunst op jullie cappuccino gaan jullie vanmiddag zelf leren maken tijdens een heuse latte art-workshop in hartje Den Bosch. Na afloop schenken jullie hartjes, tulpen en rosetta’s als echte pro’s. In wie van jullie schuilt een ware latte-artiest? 

Vanaf station ’s-Hertogenbosch wandel je in ruim 5 minuten naar koffiebar Drab. Kom je vanuit de Hinthamerstraat? Dan ben je er in ruim 12 minuten. 

 • Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 08.00 – 16.30 uur, zondag van 09.00 – 16.30 uur
 • Je luncht hier voor ongeveer € 8,50
 • De latte art-workshop kost € 55 p.p. De workshop gaat door bij minimaal 3 inschrijvingen

Kruisstraat 12, drabdenbosch

15:00 uur: Op schattenjacht in unieke winkeltjes

Na inspanning komt ontspanning. De rest van de middag zetten jullie de schattenjacht naar unieke vondsten voort. Op naar de vele vintage winkels die het centrum van Den Bosch rijk is. Steek vanuit koffiebar Drab door naar de overkant, naar Doogan Records. In deze vinylshop spitten jullie bakken vol fijne plaatjes door. Van singletjes waarvan je dacht dat je ze vergeten was tot verzamelalbums die je al zo lang wil hebben. Meer vintage vibes vind je bij La Folie Antiek: de oudste antiekwinkel van de stad. In dit voormalige wijnpakhuis snuffelen jullie tussen brocante kastjes, klassieke kroonluchters en antieke schilderijen. Wie goed zoekt, pikt de allermooiste parels eruit.

Wandel je vanaf station ’s-Hertogenbosch direct naar de winkels? Dan ben je er in ongeveer 5 minuten. 

 • Openingstijden Doogan Records: vrijdag en zaterdag van 10.00 – 18.00 uur, zondag van 10.00 – 17.00 uur 
 • Openingstijden La Folie Antiek: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 18.00 uur 

Dode Nieuwstraat 72, dooganrecords.com
Uilenburg 1, lafolieantiek.nl

18:00 uur: Tapas eten op het terras van NomNom

Met goedgevulde shoptassen ploffen jullie neer op het terras van restaurant NomNom. Onder de parasols en bloeiende bomen komen jullie helemaal bij van alle activiteiten die jullie tot nu toe hebben gedaan. Laat de tafel vullen met de lekkerste tapas. Bij NomNom serveren ze bites die niet alleen geïnspireerd zijn op de Spaanse keuken, maar een mix zijn van keukens van over de hele wereld. En dat met verse ingrediënten van lokale leveranciers. De tapashapjes op het menu wisselen dagelijks. Er valt dus altijd wat nieuws te proeven bij NomNom. Met een goed glas wijn of een ijskoud frisje luiden jullie samen heerlijk de avond in.

Vanaf station s’-Hertogenbosch ben je in ruim 5 minuten wandelen bij NomNom. 

 • Openingstijden: dinsdag t/m donderdag en zondag van 10.00 – 00.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 01.00 uur
 • Je bestelt hier tapas voor € 3 - € 15 per stuk
 • Zitten jullie liever binnen? Reserveer je tafeltje dan vooral online

Postelstraat 79, nomnom.nu

21:00 uur: Borrelen tot in de late uurtjes in de Korte Putstraat

Brabantse nachten zijn lang. Zeker als je ze beleeft in de Korte Putstraat: dé plek om te borrelen in Den Bosch. Mochten jullie je afvragen wat men onder ‘bourgondisch leven’ verstaat, dan begrijp je dat na een avond op de Korte Put. Het sfeervolle straatje is een aaneenschakeling van tafeltjes met borrelende genieters. Je hoort muziek, klinkende glazen en gelach. Een betere setting om je vriendinnentrip in Den Bosch af te sluiten is er niet, toch? Zoek een tafeltje bij Lokaal 1650, aan het eind van de straat. Een begrip onder de locals. Sip van je cocktail, nip van je wijn. En maak het samen lekker laat.

Vanaf station 's-Hertogenbosch ben je in ruim 10 minuten in de Korte Putstraat.

 • Openingstijden Lokaal 1650: maandag t/m woensdag van 16.00 – 00.00 uur, donderdag van 12.00 – 01.00 uur, vrijdag en zaterdag van 12.00 – 02.00 uur, zondag van 12.00 – 00.00 uur
 • Zeker zijn van een plekje? Reserveren kan alleen voor tafeltjes binnen. Als je liever op het terras zit, raden we aan op tijd naar Lokaal 1650 te komen

Korte Putstraat 27, lokaal1650.nu

Hoteltip: Een logeerpartijtje in The Duke Hotel

Lunchen, shoppen, een workshop, borrelen: het was een dag vol activiteiten in Den Bosch. Als de voetjes van de vloer zijn, duiken jullie de zachte bedden van The Duke Hotel in. Dit sfeervolle boetiekhotel ligt in hartje centrum, naast de beroemde Sint-Janskathedraal. De hotelkamers lijken zo uit een interieurtijdschrift te komen. Op je nachtkastje staat een retro Roberts Radio-speaker en op de vloer ligt een kunstzinnig kleed. Zin in een ouderwets logeerpartijtje met je vriendinnen? Zet jullie favoriete Netflix-serie op, haal biologische snacks uit de minibar en chillen maar. Duik de volgende ochtend samen de spa in en je hebt een heerlijke afsluiting van jullie weekendje Den Bosch.

The Duke Hotel ligt op ongeveer 5 minuten wandelen van de Korte Putstraat. De volgende dag wandelen jullie in ongeveer 10 minuten terug naar station ’s-Hertogenbosch Centraal. 

 • Je boekt hier een comfortabele tweepersoonskamer vanaf € 126 

Kerkstraat 69, thedukehotel.nl

Tekst: Jeske van Steen - Insiders
Beeld: Sabrina Gaudio, Banketbakkerij Jan de Groot, The Duke Hotel en Pexels - Chevanon Photography

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

24 uur als local in Den Bosch

Ontdek alle bekende highlights in deze gezellige Brabantse stad.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten