Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Den Bosch

Het bourgondische hart van Brabant

Genieten tijdens een dagje Den Bosch is geen opgave. Van de beroemde Bossche bol, inspirerende conceptstores tot historische schatten als de Sint-Janskathedraal: deze stad heeft het allemaal. Wat te doen in Den Bosch? NS Dagje Uit geeft je de allerleukste plekken in deze bourgondische stad.   

9x de smakelijkste restaurants van Den Bosch

Van buurtcafé tot borrelbar, dit zijn de lekkerste restaurants van Den Bosch.

4x winkelen in Den Bosch

Sla je slag bij de leukste fashion stores in Den Bosch.

6x zien en doen in Den Bosch

Het bourgondische hart van Brabant.

De Bossche bol Den Bosch

In Den Bosch weten ze wat genieten is. Zo is de beroemde Bossche bol, het zoete gebak, onlosmakelijk verbonden met de stad. Begin je dag uit in deze bourgondische stad dus bij banketbakkerij Jan de Groot. Van deze XL-soezen, gevuld met slagroom en overgoten met pure chocolade, gaan er dagelijks zo’n 1500 over de toonbank. Dan ben je helemaal klaar voor winkelwalhalla de Verwersstraat met allerlei inspirerende conceptstores.  

Wat te doen in Den Bosch? 

Voor het mooiste pand in de Verwersstraat neem je een kijkje achter de smeedijzeren hekken van nr. 41. Op de plek waar eerst monniken leefden, vind je tegenwoordig het Noordbrabants Museum met werken van Brabantse iconen zoals Vincent van Gogh en Jheronimus Bosch. De Uilenburg is een van de leukste gedeeltes van de stad. Een schilderachtige, middeleeuwse wijk waar je veel gezellige terrassen vindt. 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tips van NS Dagje Uit, relevant nieuws en aanbiedingen.

Ontvang tips per mail