Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Limburgs Plateau

Van station Spaubeek naar station Sittard

Idyllische landweggetjes, slingerende bospaden en holle wegen leiden je door een prachtig glooiend Limburgs landschap, dat wordt afgewisseld met her en der verspreid liggende kleine dorpjes. Je eindigt in het gezellige centrum van Sittard met veel culturele bezienswaardigheden.

6,5 km, 8 km of 11 km


Praktische informatie

Afstand
6,5 km, 8 km of 11 km
LAW
Pelgrimspad en Pieterpad
Percentage verhard
50%
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Holle wegen door een heuvellandschap
  • Veel kapelletjes langs de route, o.a. Sint-Rosakapel
  • Oude centrum van Sittard

Beschrijving

Spaubeek ligt in een minder bekend, maar erg mooi stukje Zuid-Limburg. Je wandelt over holle wegen, heuvel op en heuvel af. De route maakt gebruik van bospaden en (stille) landweggetjes die deels verhard zijn.

Al snel bereik je het kleine dorp Puth - genoemd naar 2 waterputten. Halverwege de route kom je door het gehucht Windraak, dat zijn naam dankt aan de Windrakerberg. Omdat het piepkleine dorp midden op deze ‘berg’ ligt, vangt het veel wind. Dat is mogelijk een verklaring voor de naam. Typisch Limburgs is de processieweg naar de Sint-Rosakapel, die boven op de Kollenberg ligt. Elk jaar wordt er een processie gehouden om de Heilige Rosa te eren. En dan kom je in Sittard, het centrum met de historische Markt is al snel bereikt. Tal van horecagelegenheden liggen uitnodigend op je te wachten.

Route

De wandeling gaat van station Spaubeek naar station Sittard en is 11 km lang. De route kan worden ingekort door gebruik te maken van de bus.

  • Na 6,5 km bij halte Windraak (in Windraak) kun je met lijn 36, 37 of 40 naar Sittard rijden.
  • Inkorten tot 8 km is mogelijk door het eerste stukje naar Puth met de bus af te leggen. Buslijn 53 rijdt tussen station Schinnen en Geleen naar Puth; uitsappen halte Kerk.

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Stad en natuur rondom de Sint-Pietersberg

9 of 14 km

Rondwandeling vanaf station Maastricht

Geniet van de groene oase Mastbos en Breda

11 of 14 km

Rondwandeling vanaf station Breda

Door het oude stadscentrum van Dordrecht

10 km

Van station Dordrecht Stadspolders naar station Dordrecht

Plan uw reis