Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Hoe werkt de OV-taxi

Met OV-taxi boek je gemakkelijk en snel van én naar meer dan 320 stations tegen een aantrekkelijke prijs. Dit kan vanaf de eerste tot en met de laatste trein. En betalen? Dat doe je vooraf eenvoudig via iDEAL. Je kunt tot 30 minuten van te voren boeken.


Zo werkt het

Locaties

De OV-taxi is op meer dan 320 stations beschikbaar. Vul hier een station in en zie of OV-taxi ook op jouw station beschikbaar is. Deze informatie vind je bij 'Voorzieningen'.

Boeken

Je boekt eenvoudig een rit met OV-taxi via de NS-app of op ov.taxi.

Tot 30 minuten voor aanvang van de rit kun je een taxi boeken. Dus ook als je nog onderweg bent in de trein. Nadat je hebt geboekt, ontvang je direct de contactgegevens van het taxibedrijf en zie je de totale ritprijs.

Vooraf betalen

Je betaalt vooraf met iDEAL. Hierdoor kom je achteraf niet voor verassingen te staan en ben je dus altijd zeker van je ritprijs. 

OV-taxi staat klaar

Op het station van één van de 320 locaties volg je de borden waar 'taxi' op staat aangegeven. De taxi zal aanrijden op de taxistandplaat of Kiss&Ride. Op stations zonder taxistandplaats volg je de instructies in het bevestigingsbericht van de geboekte rit. Hierin staat de locatie aangegeven.