Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Hoe werkt de NS-Zonetaxi?

Met NS-Zonetaxi reis je gemakkelijk en snel van én naar meer dan 370 stations tegen een aantrekkelijke prijs. De NS-Zonetaxi rijdt vanaf de eerste tot en met de laatste trein. Je hebt al een taxirit vanaf € 8,50. Voor dit tarief kun je alleen reizen, of maximaal 3 personen extra meenemen. Je kunt tot 30 minuten van te voren boeken. Je betaalt vooraf via iDEAL of achteraf via automatische incasso.


Zo werkt het

Locaties 

De NS-Zonetaxi is op meer dan 370 stations beschikbaar. Vul hier een station in en zie of NS-Zonetaxi ook op jouw station beschikbaar is. Deze informatie vind je bij 'Voorzieningen'.

Boeken

Je boekt eenvoudig een rit met NS-Zonetaxi via de NS-app of op nszonetaxi.nl

Tot 30 minuten voor aanvang van de rit kun je een taxi boeken. Dus ook als je nog onderweg bent in de trein. Nadat je hebt geboekt, ontvang je direct de contactgegevens van het taxibedrijf en zie je de totale ritprijs.

Kosten 

NS-Zonetaxi werkt met een voordelige en eenvoudige tariefstructuur. Het starttarief is € 8,50 voor de eerste 2 kilometer, de eerste zone. Vervolgens betaal je € 3,20 per gereden extra 2 kilometer, de volgende zone(s).

  • Tot 2 kilometer betaal je € 8,50
  • Tot 4 kilometer betaal je € 11,70
  • Tot 6 kilometer betaal je € 14,90
  • Vanaf 6 kilometer betaal je € 3,20 per 2 gereden kilometers, met een maximum van 30 kilometer per rit

De totale ritprijs wordt berekend op basis van de kortste route via de routeplanner. Deze prijs is bekend voordat je de taxirit boekt. En betalen gaat zorgeloos: niet met contant geld in de taxi, maar vooraf met iDEAL of achteraf via automatische incasso. Je betaalt het tarief per taxi en je kunt maximaal 3 personen extra meenemen. Zo kun je met elkaar al een rit maken voor nog geen € 2,50 per persoon!

Betalen 

Je betaalt een NS-Zonetaxi vooraf met iDEAL. Je hoeft hier geen account voor aan te maken.

Liever achteraf betalen? Registreer je dan als klant en geef een digitale incassomachtiging af. 

NS-Zonetaxi staat klaar

Zodra je op het station aankomt, staat de taxi voor je klaar. Volg de borden waar 'taxi' op staat aangegeven. Op grote stations herken je de NS-Zonetaxi standplaats aan de speciale NS-Zonetaxi zuil. Of aan een bord met het logo van NS-Zonetaxi onder een bord van P-taxi of Kiss&Ride. Op stations zonder taxistandplaats volg je de instructies in het bevestigingsbericht van de geboekte rit. Hierin staat de locatie aangegeven.