Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Wat zijn Keuzedagen?

Met Keuzedagen reizen NS-abonnementhouders van 60 jaar of ouder 7 dagen per jaar onbeperkt met de trein.


Keuzedagen zijn te bestellen wanneer je over een Dal Voordeel, Altijd Voordeel of een Voordeelurenabonnement beschikt. Met NS Flex kun je helaas niet kiezen voor Keuzedagen. 

Van de 7 Keuzedagen is 1 Keuzedag het hele contractjaar geldig. De overige 6 keuzedagen zijn elk een periode van 2 maanden gedurende dat jaar geldig. Een Keuzedag die 2 maanden geldig is wordt altijd aangeboden samen met de Keuzedag die het hele jaar geldig is. Je kunt dus op elk moment kiezen om gebruik te maken van de Keuzedag die het hele jaar geldig is.

Je ontvangt van ons een e-mail als er een nieuwe Keuzedag voor je klaar staat. Je hoeft deze dan alleen nog op te halen bij een NS-kaartautomaat.

Wijzigingen in 2021

Keuzedagen voor abonnementhouders van 60+ kunnen vanaf de 1e helft van 2021 niet meer nieuw besteld worden. Heb je al Keuzedagen? Dan houd je deze, totdat je ze opzegt. Ze zijn vanaf 1 januari 2021 niet meer geldig in de middagspits, wel in de daluren. De daluren zijn doordeweeks tussen 9.00 en 16.00 uur en tussen 18.30 en 6.30 uur. Ook krijgen Keuzedagen een geldigheid van 1 jaar i.p.v. 2 maanden.