Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

NS stimuleert innovatie in mobiliteit

Eind 2015 heeft NS het NS Innovatiefonds gelanceerd. Een fonds dat zich richt op het stimuleren van innovaties in mobiliteit door het beschikbaar stellen van financiering, kennis en expertise. Trends in mobiliteit – zoals slimme systemen, deeleconomie, IoT en digitalisering – zorgen voor een veranderende mobiliteitsmarkt.


NS zoekt de kracht van startende ondernemers om deze trends en ontwikkelingen om te zetten naar nieuwe producten en diensten om reizen aangenamer te maken. NS Innovatiefonds werkt samen met externe partijen om innovaties te versnellen, stimuleren, en de integreren in ons deur-tot-deur aanbod.

NS Innovatiefonds

Het NS Innovatiefonds is een onafhankelijk innovatiefonds in eigen beheer. Hiermee wordt ge(co-)investeerd in start-ups in mobiliteit, van idee- tot groeifase. NS zoekt samenwerking met start-ups in mobiliteit, gevestigd in Nederland, met producten of diensten die in ieder geval in Nederland toepassing hebben.
We nodigen start-ups die samenwerking zoeken met het NS Innovatiefonds uit om een pitch deck op te sturen met in ieder geval de volgende onderdelen: Elevator pitch, probleemanalyse met oplossing, het business model van de startup met USP’s, technologie, introductie op het team, overzicht van de financials. Vanzelfsprekend zijn we ook benieuwd naar de relatie tot de de deur-tot-deur reis en de verwachtingen bij een samenwerking met NS.

Mainport Innovation Fund II

Naast de activiteiten in NS Innovatiefonds, investesteert NS samen met het Havenbedrijf van Amsterdam, Schiphol Groep en KLM via het Mainport Innovation Fund. Meer informatie is beschikbaar op de website van Mainport Innovation Fund II.

Partners

NS Innovatiefonds werkt samen in een breed ecosysteem van Nederlandse bedrijven, leveranciers, incubators en investeringsmaatschappijen, waaronder ANWB, Yes!Delft en UtrechtINC. Hiermee versnellen we de impact van innovaties in mobiliteit en bieden we start-ups passende ondersteuning.

Contact & Informatie

Geïnteresseerd? Neem contact op via innovatiefonds@ns.nl