Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Vrouw checkt NS Reisplanner op mobiele telefoon

Thuis voorbereiden

Reis je met een auditieve beperking en wil je thuis je reis voorbereiden? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je thuis alvast je reis plannen met de Reisplanner en bekijken welke voorzieningen aanwezig zijn op jouw station. Ook kun je je reis boeken met NS Reisassistentie, waarbij een opgeleide NS-medewerker je helpt op het station en bij de in- en uitstap. Op deze pagina lees je alles over je reis thuis voorbereiden als je reist met een auditieve beperking.


Plan je reis met de Reisplanner of de NS-app

De Reisplanner biedt een reisadvies van en naar elk NS treinstation. Ook vind je er de actuele reisinformatie voor jouw gekozen traject, zoals of de trein op tijd rijdt en of er storingen zijn. Je kunt je reis ook plannen met de NS-app. Deze app is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store. In de NS-app plan je via de Reisplanner je reis, zie je live waar de trein of bus rijdt en kun je meteen online je treinkaartje kopen. 

Ga verder naar 'Op het station'

Op alle stations zijn de voorzieningen eenvoudig aangegeven met behulp van iconen, zodat je snel ziet waar je moet zijn.