Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

De boekentip van treinlezer Aad

Aad is gek op boeken en vindt het heerlijk om te lezen in de trein. In de ruim twee uur dat hij in de trein zit, kan hij heel wat lezen. We treffen hem dan ook met een boek van 1.500 pagina’s. “Dit boek lees ik al voor de vierde keer.”


Treinlezer

Aad (62) uit Rotterdam

Trein

Intercity Rotterdam - Groningen 

Beroep

“Ik ben aan het rentenieren”

Fijnste leesplek in de trein

De stiltecoupe in de eerste klas. “Ik vind het prettig om een boek te lezen zonder gestoord te worden.”

Wat lees jij nu in de trein?

“In de ban van de ring van J.R.R. Tolkien.”

Waar gaat het over, in maximaal drie zinnen? 

“Jeetje, dat is moeilijk om een boek van 1.500 woorden in drie zinnen samen te vatten… Maar het gaat vooral over avontuur en kameraadschap. Daarbij wint het goede van het kwade. Dat is in het verleden in de geschiedenis trouwens ook altijd gebeurd, dus laten we hopen dat dat in de toekomst ook zo blijft.”

Wat is het leukste aan dit boek? 

“Het is vooral een heerlijk boek om te lezen, ik kan er helemaal in verdwijnen. En ik zit me nu al te verheugen op het feit dat de hoofdpersonen Frodo en Sam straks samen op reis gaan. Ik vind overigens dat je de film en het boek niet met elkaar kunt vergelijken. Het boek is zo ontzettend veel uitgebreider.” 

Wat is minder leuk aan dit boek? 

“Sommige hoofdstukken gaan helemaal nergens over. Er is een stuk over pratende bomen en dat duurt ontzettend lang. Toch moet je het lezen, want het stuk is essentieel voor de rest van het verhaal. En je moet je even door de eerste 150 pagina’s wurmen, maar daarna is het echt fijn om te lezen.”

Wat is je overall oordeel? 

“Het is een van mijn favoriete boeken, dus van mij krijgt het een 9!”

Bekijk ook