Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

De boekentip van treinlezer Vera

Vera leest het liefst op haar tablet. De serie die ze nu leest heeft ze al vaker gelezen. “Er zijn vijf boeken en elk boek vertelt het verhaal van één personage. Het verveelt me echt nooit.”


Treinlezer

Vera (25) uit Amsterdam

Trein

Intercity Eindhoven - Amsterdam

Beroep

Kunstenaar

Fijnste leesplek in de trein

“De stiltecoupé is voor mij de lekkerste plek om te lezen.”

Wat lees jij nu in de trein? 

For the roses van Julie Garwood.”

Waar gaat het over, in maximaal drie zinnen? 

“Tijdens de industriële revolutie vinden vier dakloze jongens in New York een mandje met een baby erin. Ze willen het kind opleiden tot lid van hun bende, tot ze ontdekken dat het een meisje is. Om haar een beter leven te geven trekken ze naar het westen.”

Wat is het leukste aan dit boek? 

“Door de manier van schrijven leef je heel erg met de personages mee. Ik vind het mooi hoe ze beschrijft hoe vier totaal verschillende personen samenleven.”

Wat is minder leuk aan dit boek? 

“Omdat elk boek over één van de vier personages gaat, begin je aan het eind van elk boek de andere personages een beetje te missen. Dan denk ik: ‘Ja, nou weet ik het wel, maar hoe gaat het met de rest?'"

Wat is je overall oordeel? 

“Ik lees deze boeken niet voor niets steeds weer opnieuw. Je duikt echt een ander tijdperk in en leest steeds weer iets nieuws.”

Bekijk ook

 • Blijf op de hoogte van leestips

  Speciaal voor treinlezers hebben we een nieuwsbrief die helemaal draait om lezen in de trein. Met voordeel, aanbiedingen, events en treinleestips. Deze nieuwsbrief kun je als treinlezer niet missen! Meld je aan en blijf op de hoogte!

 • Boekentips van treinlezers!

  We stapten de intercity van Utrecht naar Groningen in en vroegen aan treinlezers: wat lees jij nu? 

  Hun persoonlijke boekentips lees je hier.

 • Treinlezen is goed voor je brein!

  Lezen in de trein heeft een positief effect op onze hersenen! Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan ons interview met neuroloog Barend van Kooten. Hij legt het haarfijn uit.