Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Intercity direct Toeslag

Reis je met de Intercity direct tussen Schiphol Airport en Rotterdam Centraal of vice versa? Dan heb je naast je NS-vervoerbewijs een Intercity direct Toeslag nodig. Deze toeslag is in 3 varianten verkrijgbaar: eenmalig, of als maand- of jaarabonnement naast je NS-abonnement.


Eenmalige Intercity direct Toeslag

Reis je af en toe met de Intercity direct? Dan kun je een Intercity direct Toeslag kopen voor een enkele reis of retour. De Intercity direct Toeslag voor een enkele reis kost € 2,60. Als je deze aanschaft bij de Toeslagzuil krijg je tijdens daluren 40% korting en kost de Toeslag € 1,56.

Goed om te weten

 • Met de NS-Business Card kun je de Intercity direct Toeslag ook via Mijn NS Zakelijk aanschaffen. De kosten vind je terug op je factuur.
 • Kinderen met een Railrunner of een Kids Vrij abonnement hebben geen Intercity direct Toeslag nodig.

Bestelwijze

Je koopt de Intercity direct Toeslag bij de Toeslagzuil op het vertrekperron, online als e-ticket, bij de NS-kaartautomaat of bij de servicebalie op het station.

Hoe werkt de Toeslagzuil?

 • Houd op het vertrekperron je OV-chipkaart of NS-Business Card voor de lezer van de Toeslagzuil. Je hebt nu Intercity direct Toeslag voor een enkele reis gekocht.
 • De Toeslagzuil verrekent automatisch de korting tijdens daluren.
 • Op je eindbestemming check je uit bij NS. Je hoeft hier niks meer te doen bij de Toeslagzuil.
 • Reis je ook weer terug met de Intercity direct? Herhaal dan bovenstaande stappen.
 • De toeslag annuleren? Houd je kaart dan binnen 30 minuten opnieuw voor de Toeslagzuil.

Intercity direct Maandtoeslag

Reis je per maand meer dan 3 keer per week in de spits retour met de Intercity direct? Kies dan voor Intercity direct Maandtoeslag voor € 77 per maand. De maandtoeslag stopt na een maand automatisch.

Goed om te weten

 • Met Intercity direct Maandtoeslag hoef je niet meer langs de Toeslagzuil op het perron.
 • Intercity direct Maandtoeslag is niet verkrijgbaar in combinatie met een NS Flex abonnement.
 • Intercity direct Maandtoeslag is niet verkrijgbaar in combinatie met de NS-Business Card.
 • Je hebt naast de toeslag altijd een geldig vervoerbewijs nodig. Dit kan een kaartje uit de NS-kaartautomaat zijn of een OV-chipkaart met of zonder abonnement.

Bestelwijze

Te koop bij een NS-kaartautomaat en OV Service & Tickets winkel. Hier laad je de Intercity direct Maandtoeslag eenmalig op je OV-chipkaart.

Intercity direct Altijd Toeslagvrij

Reis je meer dan 2 keer per week in de spits retour met de Intercity direct? Dan is het voordeliger om voor Intercity direct Altijd Toeslagvrij te kiezen. Hiermee reis je een jaar lang onbeperkt met de Intercity direct voor € 62 per maand, naast je OV-vervoersbewijs.

Abonnement met saldo laden

Reis je met een jaarabonnement waarop je saldo laadt? Dan is Intercity direct Altijd Toeslagvrij verkrijgbaar in combinatie met de abonnementen Altijd Vrij, Dal Vrij, Traject Vrij, Weekend Vrij, OV Vrij, Altijd Voordeel, Dal Voordeel en een Grensabonnement.

Bestelwijze

 • Je laadt Intercity direct Altijd Toeslagvrij eenmalig op je OV-chipkaart bij de NS-kaartautomaat.
 • Je hoeft hierna niet meer langs de Toeslagzuil op het perron.


NS Flex abonnement

Reis je met een NS Flex abonnement? Dan is Intercity direct Altijd Toeslagvrij verkrijgbaar in combinatie met de abonnementen Altijd Vrij, Dal Vrij en Weekend Vrij.

Altijd Toeslag Vrij bij NS Flex kost € 62 per maand. 

Bestelwijze

 • Voeg via Mijn NS de Intercity direct Altijd Toeslagvrij toe aan een bestaand abonnement.
 • Nog geen abonnement? Dan kun je Intercity direct Altijd Toeslagvrij ook meteen bij een nieuw abonnement bestellen in de webshop.