Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Voordeelurenabonnement

Het Voordeelurenabonnement wordt niet meer verkocht. Maak je al gebruik van het Voordeelurenabonnement? Dan kun je het gewoon blijven gebruiken en verlengen.


Wanneer reis je met korting?

Heb je al een Voordeelurenabonnement, dan reis je met 40% korting:

  • Van maandag tot en met vrijdag vóór 06.30 uur en na 9.00 uur, dus ook tijdens de middagspits
  • Tijdens het weekend de hele dag
  • In de maanden juli en augustus de hele dag
  • Op een aantal feestdagen reis je vóór 9.00 uur met korting

Het moment van inchecken bepaalt of je wel of niet met korting reist. Check je in de daluren in en in de spits uit? Dan reis je met 40% korting. Check je in de spits in en in de daluren uit? Dan reis je zonder korting.

Wijziging Voordeelurenabonnement 2021

Vanaf 1 januari 2021 reis je niet meer met korting in de middagspits, maar wel met korting in de daluren. De daluren zijn doordeweeks tussen 9.00 en 16.00 uur en tussen 18.30 en 6.30 uur. In de weekenden en op bepaalde feestdagen geniet je de hele dag van 40% korting op je treinreizen. De extra kortingsdagen, zoals de vrijdag na Hemelvaart, de zomermaanden juli en augustus en de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw, komen te vervallen. 

Nog meer voordelen

  • 40% Samenreiskorting voor maximaal 3 medereizigers
  • 15% korting op internationale reizen met RAILPLUS, voor € 15 extra per jaar (LET OP: vanaf 15 december 2019 neemt NMBS (Belgische Spoorwegen) niet meer deel aan RAILPLUS. Vanaf die datum wordt er geen korting meer gegeven over het Belgische deel van het traject bij reizen naar en door België)
  • RAILPLUS voor 60-plussers gratis
  • Gratis 5x per jaar het magazine Spoor met leuke aanbiedingen
  • 7 Keuzedagen per jaar voor € 26 (2e klas) of € 51,00 (1e klas) als je 60 jaar of ouder bent.

Verlengen, opzeggen en overstappen

Ben je al in het bezit van een Voordeelurenabonnement, dan wordt deze jaarlijks automatisch verlengd. Je kunt je abonnement per maand opzeggen.

Je kunt ook overstappen op een ander abonnement, we beëindigen dan je Voordeelurenabonnement automatisch. Het resterende abonnementsgeld wordt daarna teruggestort op je rekening.

Zeg je het Voordeelurenabonnement op, of stap je over op een ander abonnement? Dan is het daarna niet meer mogelijk om een Voordeelurenabonnement af te sluiten, of om terug te keren naar je huidige Voordeelurenabonnement.