Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

6x de leukste campings en glampings in Nederland

Van ouderwets kamperen in een klassieke tent tot romantisch overnachten in een sterrenkubus: in Nederland vind je de meest bijzondere campings. Midden in de natuur met de leukste activiteiten. Wil je écht even helemaal weg van huis? Boek dan een plekje op een van deze leukste campings en glampings in Nederland.


1. BuitenLand

Tussen de bossen en naast een groot zwemmeer vind je camping BuitenLand, een duurzame camping opgericht door vijf vrienden, waaronder wereldreiziger Floortje Dessing. Volgens de eigenaren ‘is de plek eigenlijk nooit af en constant in ontwikkeling’. Je kunt hier een kampeerplek boeken of verblijven in een bijzondere accommodatie die de ondernemers zelf ontwerpen, bouwen en inrichten. Denk aan een kerk, een dome en zelfs een kas! Vervelen hoef je je hier niet: doe mee aan een yogales, woon een ontbijtconcert bij of volg een ukeleleworkshop. Ook ben je welkom als je een paar dagen alleen wilt zijn: even alle ruimte om na te denken of te werken in de natuur. 

Stieltjeskanaal 14, Nieuw-Amsterdam, buitenland.com

2. Glamping de Oever

Klinkt slapen in luxe safaritenten, voetgolven, touren op een E-Fatbike of E-chopper én meedoen aan de Wipeout als muziek in de oren? Overnachten bij glamping de Oever is een hele beleving! De tenten zijn geschikt tot 8 personen en je verblijft ook nog eens in het hart van de Betuwe. Zin om even te relaxen? Leg dan je handdoek neer bij het strand van Beldert Beach. ’s Avonds steek je gezellig de barbecue aan. Laat die lange zomeravonden maar komen!

Oost Kanaalweg 5, Zoelen, https://www.glampingdeoever.nl/nl/

3. Erfgoed Bossem

Zoek je een bijzondere overnachtingsplek? Logeer dan onder de sterrenhemel in een sterrenkubus bij Erfgoed Bossem, een echte boerderij. Als je op bed ligt in je tiny house kijk je zo door het dakraam naar de sterren. Romantischer kan bijna niet. Extra leuk: kijk buiten met een sterrenkijker zelf naar de sterrenhemel. Meer zin in kamperen? Dat kan hier ook, in de ‘Back to Nature’ lodgetenten. Leuk ook om een vuurkorf te huren, om ’s avonds gezellig bij te zitten. Je kunt hier ook een kamer of suite in de boerderij huren. Tip: boek een tour met de boer over de boerderij en maak kennis met alle dieren.

Dorpsstraat 7, Lattrop-Breklenkamp, bossem.nl

4. It Dreamlân

Droom weg op natuurcamping It Dreamlân midden in de natuur van Friesland. Omringd door weiland heb je vanuit je tent uitzicht op schapen, sloten en langsvarende kano’s. Huur vooral ook zelf een kano of kajak en verken de Friese wateren en weilanden. Sluit de dag af met een kampvuur onder de (overdekte) vuurplaats. Liever iets luxer kamperen? Dan kun je terecht op de glamping.

Groeneweg 5, Kollumerpomp, itdreamlan.nl

5. Hayema Heerd

Ben je op zoek naar een bijzondere overnachtingsplek in alle eenvoud en midden in de natuur? Kom dan naar deze boerderijcamping in Oldehove (Groningen). Plaats je tent of caravan op het grasveld, klap je stoel open, leesboek erbij en het relaxen kan beginnen. Wil je nét iets specialers? Slaap dan in het stro-kasteel, de stro-iglo, een huifkar of op de hooizolder. Voor echte avonturiers: boek de ‘huifkarexpeditie’. De tractor vervoert je met de huifkar naar een verrassingsplek waar je 1 of 2 nachtjes blijft. Een plek waar je een prachtig uitzicht hebt en waar geen mens te bekennen is. Hout, water en overige spullen zijn inbegrepen. 

Jensemaweg 3, Oldehove, hayemaheerd.nl

6. Boheems Paradijs

Zodra je het terrein van Freek en Natasja oprijdt, betreed je hun Boheems Paradijs vol kleurrijke pipowagens en opgepimpte caravans. Op deze camping leef je even als een zigeuner in een authentieke woonwagen. De wagens zijn zo origineel mogelijk ingericht: antieke meubels, vloerkleden met Boheemse printen, schuifdeuren, kitschlampen en zelfs antiek servies. Ook op de rest van de camping ervaar je het zigeunergevoel. Ontmoet de paarden op het erf, relax in kleurrijke hangmatten en dineer onder de lampionverlichting. 

Den Hool 5, Holsloot, boheemsparadijs.nl

Beeld: Martijn Heemstra, Bas Driessen Photography, Glamp Outdoor Camp, Jon van Schaik

Geïnspireerd om op pad te gaan?

12x vermaak met het gezin in de buitenlucht

Avontuurlijk, informatief, uitdagend, kidsproof en vermakelijk.

8x romantische boutique hotels

Romantisch en sfeervol overnachten in een kleinschalig boutique hotel.