Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

10x de lekkerste high tea

De een noemt het Afternoon Tea, de ander Thé Complet. Of gewoon high tea. Eén ding is zeker, na volop thee, huisgebakken zoet en hartige hapjes, kun je de avondmaaltijd skippen. Hier moet je zijn voor de beste high tea op de leukste locaties in Nederland.


1. Majesteit Taart

Bij Majesteit Taart is het elke dag een feest. De high tea bevat scones, mini taartjes, hartige broodjes en een grote pot thee. Alles is royaal versierd, in roze en gouden tinten. Ook is er een ruime selectie aan biologische, glutenvrije en suikervrije taarten. Hun geheime basisingrediënt in alle taarten: heel veel liefde. In de webshop kun je trouwens ook een high tea voor thuis bestellen.

Javastraat 5, Amsterdam, majesteittaart.nl

2. BUUF in de serre, Amersfoort

In de serre van het historische klooster De Mariënhof bakken eigenaren Carmen en Cesare ambachtelijk de lekkerste taarten. Een klassieke high tea serveren ze niet, wel een proeverij van hartig én zoet lekkers! Overigens ook te bestellen om thuis van te genieten.

Kleine Haag 2, Amersfoort, buufindeserre.nl

3. Café Blossom, Den Haag

Bij Café Blossom is het altijd tea o'clock! Je kunt genieten van vier gangen met zoete en hartige lekkernijen. Met bijpassende thee van Crusio Thee, waarbij elke smaak een eigen verhaal heeft. Iets te vieren? Dan maakt de thee plaats voor een glaasje bubbels. Ook fijn: in Den Haag bezorgen ze de high tea ook aan huis.

Anna Paulownastraat 70c, Den Haag, cafeblossom.nl

4. Pilkington’s, Den Bosch

Pilkington’s ligt in hartje Den Bosch, maar je waant je er in Groot-Brittannië. Het prachtige restaurant – met dito binnentuin – serveert de High Tea zoals het  heurt. Eerst een variëteit aan huisgemaakt zoet (proef die apple crumble!) en vervolgens hartige hapjes, zoals shepherd’s pie. Vanzelfsprekend met thee, maar de cava staat ook koud.

Torenstraat 5, Den Bosch, pilkingtons.nl

5. De Juf, Middelburg

Ambachtelijk gemaakte koek, zoet goed en hartige taart: daar draait het bij De Juf om. In de lichte ruimte worden alle producten ter plekke en met liefde gebakken. Niets uit het assortiment missen? De high tea bevat hapjes van het menu, een stukje dagtaart, jam van het seizoen en thee van TeaBar.

Sint Janstraat 32, Middelburg, dejufmiddelburg.nl

6. De Kleine Baron, Utrecht

De high tea is hier alles behalve klein. Onder het genot van een kop thee geniet je van vijf hartige en vijf zoete hapjes. Soep, wraps, bonbons en fudge; er is van alles wat. Je kunt ook kiezen voor een biologische of vegetarische variant.

Sweder van Zuylenweg 56, Utrecht, dekleinebaron.nl 

7. Stilleven, Breda

De sfeer bij Stilleven voelt aan als thuiskomen. Dit lunchtentje speelt dan ook een dubbelrol als brocantewinkel. De huisgemaakte high tea bestaat uit een hartige en een zoete ronde vol lekkernijen. Gluur vooral ook even tussen de interieurspullen, wie weet scoor je ook wat antiek.

Ginnekenweg 26, Breda, stillevenbreda.nl

8. Roos, Leiden

Verse bloemen op tafel, vrolijke bediening en een verrukkelijke kaart: lunchrestaurant Roos aan de Leidse Botermarkt is terecht een lokale favoriet. Zeker ook voor de high tea: een combinatie van huisgemaakt zoet, mini-sandwiches en losse thee. Borreltijd? Bestel dan de High Wine of High Beer!

Botermarkt 12, Leiden, roosleiden.nl

9. Coffeelicious Bakery, Dordrecht

Voor lekkers kun je terecht bij het familiebedrijf Coffeelicious. Joan, moeder én chef, creëert alle recepten. Kies uit een standaard, vegan, vegetarisch of glutenvrije high tea. Wil je net dat beetje extra? Laat je door chef Joan verrassen met wat extra hapjes.

Wijnstraat 182, Dordrecht, coffeeliciousbakery.com

10. By Ami Urban Bistro, Rotterdam

De high tea is net zo kleurrijk als de inrichting van By Ami. De high tea is een aanrader: matcha broodjes, aioli van zwarte knoflook en kerrie hummus. Er is ook voor zoet lekkers gezorgd: van cheesecake tot macarons. De high tea komt met vijf theesoorten. De high tea is er niet altijd in het zomerseizoen, dus check even vooraf. Maar dan kun je wel bijzonder borrelen met de High Gin! 

Antoine Platekade 983, Rotterdam, ByAmi.nl

Beeld: Rob van Dijk, Roos Knijneburg, Birgit Koelwijn, instagram.com/dekleinebaron, Christine Reehorst, instagram.com/by_ami_urban_bistro_

10x uniek uit eten

De lekkerste restaurants op bijzondere locaties in Nederland.

7x de leukste restaurants en eetcafés in Alkmaar

Van dadelcake tot prijswinnende pizza. De leukste restaurants in Alkmaar.