Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

9x de leukste markten van Nederland

Snuffelen bij kraampjes om mooie schatten te ontdekken, verse hapjes met live muziek op de achtergrond en zelfs theater op de markt: dit zijn de leukste markten van Nederland.


1. FeelGood Market in Eindhoven

Deze markt is om vrolijk van te worden – van de naam alleen al worden we blij. Minstens zo fijn zijn de duurzame, handgemaakte spulletjes, (bio)hapjes en livemuziek, waar je elke editie weer van kunt genieten. Locatie is de sfeervolle Eindhovense Strijp-S – vroeger Philipsterrein, nu nieuwe creatieve hotspot.

Elke 3e zondag van de maand (met uitzonderingen) van 12.00-18.00.
Strijp-S, Eindhoven,
feelgoodmarket.nl

2. Rotterdamse Oogst Markt

Al het vers geoogste lekkers uit Rotterdam en omstreken vind je op deze tweewekelijkse boerenmarkt. Ja, inderdaad... een boerenmarkt in de hippe havenstad. Het doen van boodschappen – van lekkere jams tot oliën, en van sambal van de Kaap tot schapensalami uit de Hoeksche Waard – gaat hier samen met gezelligheid en een spontane picknick.

Elke zaterdag op het Noordplein, Rotterdamrotterdamseoogst.nl

3. Lapjes- & brocantemarkt in Amsterdam

Elke maandagochtend is het tijd voor dé lapjesmarkt van Nederland, aan de Westerstraat in de Amsterdamse Jordaan. Je vindt er natuurlijk 'lapjes' – van gordijnstof tot leer – in alle kleuren, maar uiteraard ook echte Amsterdamse gezelligheid. Loop ook zeker even door naar de aangrenzende Noordermarkt voor vintage fashion, brocante en meer tweedehands pareltjes. Een wereldberoemd appeltaartje van Café Winkel erbij... je week kán niet beter beginnen. 
Elke maandagochtend van 09.00-13.00.

Westerstraat & Noordermarkt, Amsterdam

4. Home Made Market, Den Haag

Onder de noemer Home Made Market wordt bijna wekelijks een lifestylemarkt georganiseerd op diverse locaties in Den Haag. Daarnaast gaat het event ook op tour naar onder meer Delft, Zoetermeer en Utrecht. Een dag vol kunst, huisgemaakte producten, lekkers en muziek. Daarnaast vindt zeven keer per jaar het paradepaardje onder de markten plaats: de Flagship Market. Nog nét even iets specialer en altijd in het hippe Haagse Zeeheldenkwartier.

Data en locaties: homemademarket.co.nl

5. Swan Market

Startende, creatieve ondernemers krijgen bij de reizende Swan Market de kans om zichzelf te presenteren. Dat loont, want de markt staat elke editie weer vól met originele kraampjes. Fashion, vintage, accessoires, sieraden en toffe interieuritems en delicatessen... Je vindt het allemaal op de Swan Market die reist langs steden als Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Het is echt een dagje uit, want met livemuziek op de achtergrond en fijne foodtrucks binnen handbereik vermaak je je de hele dag.

Data en locaties: swanmarket.nl/#agenda

6. Le Marie Marché in Den Haag en Leiden

Geïnspireerd op de dromerige sfeer van Franse markten is Le Marie Marché de sfeervolle maandelijkse markt op het Plein in hartje Den Haag. Lekker shoppen, een koffietje drinken of toch een cider? Kan allemaal. Ook in Leiden trouwens, waar de markt regelmatig naartoe reist. Struin via de vintage laarzen, unieke sieraden en dromerige jurken naar de verse aardbeien, kwaliteitsbroden en droge worst. Met op de achtergrond zo’n fijn frans deuntje... oh la la.

Elk eerste weekend van de maand, Het Plein in Den Haag
Op diverse zondagen ook op de Vismarkt in Leiden

Data: lemariemarche.nl

7. Sunday Market in Amsterdam

Het is altijd goed toeven op de Sunday Market, elke eerste zondag van de maand op het Westergasterrein in Amsterdam. De markt is elke keer weer goed gevuld met mode-, kunst- en design. Het is bijna onmogelijk om met lege handen het terrein te verlaten. Maar ook aan lekker eten geen gebrek, dat doe je bij een van de vele foodtrucks. Met op de achtergrond gezellige live muziek en ander vertier. 

Data en locaties: sundaymarket.nl

8. Zeldzaam Mooi Markt

De Zeldzaam Mooi Markt heeft een voorliefde voor kunst, cultuur en natuur. Het zijn bijzondere events vol inspiratie voor jong en oud, met zeldzaam mooie producten van lokale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Maar ook live muziek, demonstraties, workshops en nog veel meer. Op bijzondere locaties in onder meer Groningen, Nijmegen en Deventer.

Data en locaties: zeldzaammooievents.com

9. Museum Market in Amsterdam

Stel je het Museumplein in Amsterdam voor, in z'n geheel gevuld met kraampjes vol uniek design en handgemaakte producten. Dat kan je meemaken tijdens de Museum Market, die elke derde zondag van de maand plaatsvindt. Tussen de boompjes bij de vijver op het plein bieden ontwerpers hun creaties aan op het gebied van kunst, ambacht en ontwerp. Denk aan schilderijen, sieraden, keramiek en mode. Ook kun je op een terras, of aan de vijver in het gras, lekker biologisch eten en drinken.

Elke 3e zondag van de maand, Museumplein in Amsterdam, museummarket.nl

Beeld: Nationale Beeldbank, Masha Bakker Matijevic/ mashabakker.com, Misha Meijers Photography, Chymo & More Photography/chymomore.com, Jac Schalk

Ook interessant

Naar alle dagjes uit

9x verrassende straten in Amsterdam

Een schat aan winkels, cafés en restaurants.

10x de leukste winkels in hartje Haarlem

Shoppen en struinen door de gouden straatjes.

Dagje winkelen

Winkelen bij de leukste boetiekjes, conceptstores en cadeauwinkels.

8x vintage shoppen

Niets zo leuk als een uniek, one-of-a-kind vintage pareltje op de kop tikken!

10x de leukste winkels voor duurzame cadeaus

De allerleukste cadeauwinkels met unieke items van lokale makers.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tips van NS Dagje Uit, relevant nieuws en aanbiedingen.

Ontvang tips per mail