Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

8x vintage shoppen

Onze favoriete vintage shops van Nederland vind je hier. Van zorgvuldig geselecteerde zijden bloesjes tot retro trainingspakken per kilo, en van vaasjes uit de jaren '70 tot fabriekslampen uit Oost-Europa. Deze inspirerende vintage shops zijn gespecialiseerd in oude spullen die een tweede leven verdienen.


1. VINT in Amersfoort

Aan het speuren naar een mid-century buffetkast, fabriekslocker of perfect passende Levi’s 501? Zoekt en gij zult vinden bij VINT. In deze Amersfoortse loods van zo’n 1500 vierkante meter hebben verschillende ondernemers hun schatten uitgestald. Je vindt er naast de leukste vintage kleding bijvoorbeeld ook een lunchroom, muziekwinkel en barbier. 

Nijverheidsweg-Noord 74, Amersfoort, Vintamersfoort.nl

2. Little Green Shop in Den Haag

In dit kleine groene warenhuisje vind je een duurzame plantencollectie, nieuwe en tweedehands plantenpotten, vintage interieur items, tweedehands en vintage kleding. Little Green Shop is een duurzame hotspot in de leukste wijk van Den Haag: het Zeeheldenkwartier. Stap binnen en scoor jouw nieuwste duurzame aanwinst.

Prins Hendrikstraat 103, Den Haag, littlegreen-shop.nl

3. Sebastian den Herder in Middelburg

Van prachtige betaalbare vintage jurken tot indrukwekkende vintage designeritems: alles wat in zijn winkel hangt heeft Sebastian met zorg geselecteerd. Voor een bezoek aan deze vintagewinkel mag je even de tijd nemen: de rekken hangen vol met prachtige kledingschatten. Naast kleding vind je er ook schoenen en accessoires vanaf de jaren '50 tot '90. Extra leuk: de collectie wordt dagelijks aangevuld.

Sint Janstraat 10, Middelburg, sebastiandenherder.nl

4. Fleurs Depot in Rotterdam en Breda

Toen Fleurs huis te klein werd voor haar verzamelwoede, opende ze een winkel. Inmiddels heeft ze haar intrek genomen in het oude hoofdkantoor van de Nederlandsche Borduurfabriek in Rotterdam en de ruimte gevuld met brocante kasten, metalen schaarlampen, noeste werkbanken en de allergrootste collectie antiek linnen van Nederland. En sinds 2019 is Fleurs Depot ook in Breda te vinden.

IJsclubstraat 13, Rotterdam,
Moskesweg 2, Breda,
Fleursdepot.nl

5. Jutka & Riska in Amsterdam en Haarlem

De winkels van Jutka & Riska in Amsterdam en Haarlem zijn geliefd omdat ze naast mode-items van eigen merk en jonge ontwerpers ook een gecureerde collectie vintage fashion en accessoires verkopen. Na een bezoek aan deze winkel is het bijna onmogelijk het pand zonder hysterische zonnebril, vintage leren tas of een oversized blazer te verlaten!

Bilderdijkstraat 194, Amsterdam,
Haarlemmerdijk 143, Amsterdam,
Grote Houtstraat 160, Haarlem,
Jutkaenriska.com

6. Laura Dols in Amsterdam

Favoriet bij modeliefhebbers: Laura Dols in de Amsterdamse Negen Straatjes. Handgemaakte hoofdbandjes uit de roaring 20s, volumineuze petticoats uit de jaren '50 en rekken vol glanzende galajurken. Ook fijn: het linnengoed. Want wat is nou leuker dan een antiek handgeborduurd tafelkleed. Tot slot heeft Laura Dols ook een bruidsatelier met – uiteraard – vintage trouwjurken.

Wolvenstraat 7, Amsterdam, Lauradols.nl

7. Fabrics and More in Arnhem en Nijmegen

Iconische jeansmerken, retro trainingspakken, maar ook vintage meubels. In de gigantische filialen van Fabrics & More in Nijmegen en Arnhem halen vintage lovers hun hart op. Goed om te weten: de kleding wordt per kilo verkocht.

Pastoorstraat 18, Arnhem en Derde Walstraat 83, Nijmegen, Fandm.nl

8. Felicità, Groningen

Femke, de eigenaresse van deze exclusieve winkel, zoekt de hele collectie zelf bij elkaar. Met merken als Sandro, Ganni, Samsøe Samsøe, Malene Birger, Max Mara en nog veel, veel meer. Femke's passie voor fashion spat er vanaf en service heeft prioriteit; ze neemt de tijd om de perfecte outfit voor je te zoeken en samen te stellen, passend bij elke wens.

Oude Kijk in 't Jatstraat 3, instagram.com

Tekst: MPG
Beeld: Little Green Shop, Felicitá Groningen, VINT Amersfoort, Sebastian den Herder, Fleurs Depot, Jutka & Riska, Laura Dols, Fabrics and More

Geïnspireerd om op pad te gaan?

Meer tips voor een dagje uit

6x vintage winkels in Groningen

De must-visit adressen voor tweedehands en vintage kleding én meubels.

10x de leukste winkels voor duurzame cadeaus

De allerleukste cadeauwinkels met unieke items van lokale makers.

Upcycle producten

Upcycle producten