Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Dagje uit in Alkmaar

De bruisende Kaasstad in Noord-Holland

Monumenten, grachten, terrassen, musea en bijzondere winkels, waar te beginnen en wat te doen in Alkmaar centrum? Wij nemen je graag mee naar de meest inspirerende plekken in deze veelzijdige stad.

24 uur in kaasstad Alkmaar

In 24 uur nemen we je mee door de historische straten en langs de schilderachtige grachten.

8x zien en doen in Alkmaar

Wat moet je gezien en gedaan hebben? Ontdek de leukste spots van Alkmaar.

Wildemanshofje

Wandelen in Alkmaar

Wandel langs dit verborgen historische hofje. Opvallend: net als in de achttiende eeuw wonen hier nog steeds uitsluitend vrouwen.

De wereldberoemde kaasmarkt Alkmaar

Bezoek je kaasstad Alkmaar, dan bezoek je, van april tot en met september, natuurlijk de wereldberoemde kaasmarkt. Een kleurrijk spektakel op het indrukwekkende Waagplein. Een veelzijdige collectie schilderkunst van de gouden eeuw tot de vroege 20e eeuw is te zien in het Stedelijk Museum Alkmaar. En de culturele hotspots van de stad vind je juist net buiten de historische binnenstad, aan de andere kant van het kanaal.    

Alkmaar winkels en historie

De grootste winkelstraat van Alkmaar is de Langstraat. Terwijl je van winkel naar winkel struint kun je hier, sinds 2016, ook meteen de geschiedenis van Alkmaar ontdekken. Via de lichtgevende tegels in de straat leer je hoe de stad is ontstaan. Maar sla ook juist de knusse zijstraten niet over, omdat je hier de leukste boetieks vindt.

Ook interessant

Naar alle dagjes uit

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tips van NS Dagje Uit, relevant nieuws en aanbiedingen.

Ontvang tips per mail