Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Dagje uit in Almere

Trek de natuur in of bezoek Almere Centrum

Sinds 1976 bruist Almere van de hippe hotspots. Van smaakvolle eetgelegenheden op de Grote Markt tot architectonische highlights in Almere Poort. Het centrum van Almere zit vol verrassingen. Wie liever de rust opzoekt trekt richting de Oostvaardersplassen of het Almeerderstrand. Almere heeft het allemaal.

24 uur op pad in Almere

24 uur in centrum Almere: van shoppen tot Kunstlinie

Lunchen, varen en kunst bekijken in Almere Centrum.

24 uur op stadsfotografie tour in Almere

In 24 uur fotografeer je de mooiste architectuur van Almere.

6x avontuurlijk Almere: van de Oostvaarders tot het strand

Op avontuur in Almere: ontdek toffe outdooractiviteiten.

Meer tips voor een onvergetelijke dag in Almere

Elektrische sloep huren in Almere

Ontdek de stad vanaf het water

Kom op plekken waar je zonder een boot niet komt.

Pizza- en wijnavond bij Woodstone Pizza

De perfecte combinatie

Verse pizza's met een goed glas wijn zijn hét recept voor een avondje uit.

Op pad voor bijzondere stadsfotografie

Op ontdekkingstocht

Aan de hand van een audiotour kom je langs innovatieve gebouwen en andere architectuur die je kunt fotograferen.

Koffie bij The Black Cockatoo

Rustig de dag opstarten

Een koffietentje met verrukkelijke vegan taarten.

Veelgestelde vragen

 • Wat te doen in Almere?

  Wil je weten wat er allemaal te doen is in Almere? De bruisende stad biedt meer dan genoeg voor een compleet dagje uit.

  Voor een dagje shoppen kun je goed terecht in het centrum van Almere. Start op met een koffie Bij Drewes. Wandel vanuit daar naar het centrum en kijk je ogen uit in de boetiekjes waar je naar hartenlust toffe items shopt. Speciaal voor shopliefhebbers hebben we een compleet dagprogramma samengesteld: 24 uur in centrum Almere: van shoppen tot Kunstlinie.

  Laat je voor een avontuurlijke dagje uit meevoeren in de ecocar in de Oostvaardersplassen. De boswachters van Staatsbosbeheer nemen je mee op safari waar je samen de wildernis induikt. Nog meer avontuur? Bekijk 6x avontuurlijk Almere: van de Oostvaarders tot het strand.

  Ook een aanrader: maak een fietstocht van 2 uur en ontdek architectonische hoogstandjes, zoals Rooie Donders en de Katterugwoningen. Bekijk het complete dagprogramma: 24 uur op stadsfotografie tour in Almere.

   

 • Wat te doen in Almere met kinderen?

  Almere biedt geweldige avonturen voor kinderen. Breng ze naar Fun Forest waar ze tot grote hoogten kunnen klimmen en de natuur op een spannende manier kunnen ontdekken. Een dag vol avontuur en plezier in de buitenlucht.

  Ontdek Almere Oostvaarders met een ecokar-excursie. Kijk je ogen uit, wie weet komen jullie edelherten, konikpaarden, ijsvogels of lepelaars tegen. Een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers en fotografen.

 • Hoe reis ik naar Almere?

  Alle tips voor jouw dagje uit in Almere zijn op loop- of fietsafstand van het station. Reis daarom gemakkelijk met de trein naar Almere. Vanuit daar wandel je lekker verder door de stad. Of je huurt een OV-fiets..

  Er zijn 5 stations in Almere verspreid over de stad. Zo is er altijd wel een station in de buurt van jouw bestemming. Benieuwd naar de reistijd en route? Plan jouw reis van deur tot deur gemakkelijk met de NS Reisplanner of in de NS-app.