Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Dagje uit in Breda

Bourgondische gastvrijheid

Breda kent een rijke historie maar deze parel van het zuiden is tegelijkertijd hipper dan ooit met talloze hotspots. Ontdek de Bourgondische gastvrijheid in Breda.

10x zien en doen in Breda

Bezoek het bourgondische Breda met de pittoreske straatjes.

Geniet van de groene oase Mastbos en Breda

11 of 14 km

Rondwandeling vanaf station Breda

T-Huis

Eten in Breda

Een koffietje of (speciaal)biertje doen in de voormalige achtertuin van de koninklijke familie? Het is mogelijk bij het T-Huis.

Vintage bij Fleurs Depot

Shoppen in Breda

Vintage liefhebber? Shop naar naar hartenlust vintage meubels en woonaccessoires in industriële en landelijke stijl.

Bootje varen

Ontdekken in Breda

Stap op de luxe sloep en bewonder alle bijzondere gebouwen van Breda. Van de vuurtoren tot de waterpoort. Geniet ondertussen van een hapje en drankje.

Hotspots Breda

Historische panden met kleurrijke gevels, de stadse kinderkopjes en de bourgondische gastvrijheid: van lokale brouwerij tot cocktailbar aan de haven. Zijn het de sfeervolle straten of de zachte G? Eén ding is zeker: er zijn weinig plekken waar je je zo snel thuis voelt als Breda. 

Vanaf station Breda

Je avontuur begint meteen als je aankomt op Station Breda. Via het sprookjesachtige Park Valkenberg en langs de schilderachtige singels wandel je zo het centrum in. De Houtmarkt is het perfecte startpunt van jouw stadsbezoek. Deze ligt in het hart van het historische en gezellige stadscentrum en staat direct in verbinding met de Ginnekenweg. Aan de Ginnekenweg vind je tal van unieke boetiekjes en restaurants. In Breda kom je al snel ogen, oren en tijd tekort.

Wat te doen in Breda?

Het is geen geheim dat de verbinding met het water Breda extra bijzonder maakt. De sfeervolle singels voeren je mee naar de mooiste plekken. Je vindt in Breda dan ook diverse fijne terrassen aan het water. Wil je een bezoek aan Breda centrum combineren met natuur waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen? Het Mastbos is een groene oase net buiten Breda en wordt ook wel ‘de achtertuin van Breda’ genoemd. Je vindt hier een fijne afwisseling aan mooie vennen, uitgestrekte heidevelden en prachtige boompartijen.     
 

Dit vind je misschien ook interessant

Naar alle dagjes uit

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tips van NS Dagje Uit, relevant nieuws en aanbiedingen.

Ontvang tips per mail