Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Dagje uit in Delft

Historische stad die bruist

Een knus centrum met grachten, hofjes en monumentale panden, maar tegelijkertijd een levendige studentenstad met een unieke sfeer. Geniet van terrassen aan het water, leuke winkels of een van de vele musea. Delft is een stad om ontdekt te worden.

10x zien en doen in Delft

De stad van Vermeer en de Delfts blauwe kunst.

8x zien en doen in Delft volgens reisplatform Travander

Tips voor een leuk dagje uit in Delft volgens Lois en Naomi van travelblog Travander.

8x de leukste restaurants in Delft

Heerlijk eten in de stad van het blauwe servies.

NS-wandeling Schiedam Jeneverstad

8 tot 19 km

Van station Delft Campus via Schiedam naar Rotterdam

Delft Centrum

We kennen Delft allemaal als stad van de Technische Universiteit, maar in het verleden werd er vooral handel gedreven. Zo werd er rond 1700, via schepen, onder andere veel Chinees porselein geïmporteerd. Uit die tijd stamt ook de traditie van het Delfts blauwe aardewerk. Deze historische stad is een openluchtmuseum op zichzelf en onmiskenbaar de stad van meesterschilder Johannes Vermeer. Maar ga er zeker ook winkelen, stad-sightseeën en struinen over de Delftse warenmarkt. Delft barst van de leuke activiteiten. 

Wat te doen in Delft?

Wandel op donderdag zéker even over de Delftse warenmarkt op de Markt die hier al sinds de dertiende eeuw plaatsvindt, bezoek de koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk, en shop ten noorden van de Markt bij alle galeries en boetiekjes. Ook leuk: reserveer een van de rondleidingen achter de schermen van de TU. Zo ontdek je dingen in de stad die je met je eigen oog nooit had gezien. De drukte van de stad achter je laten doe je in het Abtswoudse Bos. Een relatief rustig natuurgebied waar je vanaf station Delft binnen een kwartiertje naartoe fietst met bijvoorbeeld de OV-fiets.