Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

6x keigoede koffiebarretjes in Den Bosch

Je dag beginnen met een goede kop koffie voor onderweg of liever een uitgebreide koffiepauze? In de charmante straatjes van Den Bosch vind je veel leuke koffiebarretjes. Van gezellige cafés met een prachtig uitzicht tot trendy locaties waar koffie een ware kunstvorm is. In dit blog delen we de 6 leukste koffie-hotspots in Den Bosch. Eén ding hebben ze gemeen: ze zetten koffie met heel veel liefde.


1. De perfecte americano drink je bij Koffiebar Drab

Geniet van een bakkie warm geluk bij Koffiebar Drab, de ultieme bestemming voor koffieliefhebbers. En nee, dit is niet zomaar een koffiebar. Drab is de beste koffiebar van Brabant én behoort tot de top 5 van Nederland. Geen poespas, maar gewoon genieten van een goede kop koffie in de gezelligste huiskamer van Den Bosch. De getrainde barista’s staan te popelen om de perfecte americano of cappuccino voor je te maken. Tijdens de warme dagen zijn de iced cappuccino's hier favoriet. Maak het extra lekker met een brownie of (vegan) appelkruimeltaartje.

Je wandelt vanuit station 's-Hertogenbosch in 8 minuten naar Koffiebar Drab.

  • Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 08.00 - 16.30 uur, zondag van 09.00 - 16.30 uur  

Kruisstraat 12, drabdenbosch

2. Klein, maar fijn: Camping Koffietent

Camping Koffietent, het kleinste koffiebarretje van Den Bosch met een groots doel: bijdragen aan de sociale rijkdom van Den Bosch. Een plek voor een praatje, een spontaan initiatief en natuurlijk een heerlijk kopje koffie. Maar liefst 50 (vrijwillige) campingbazen runnen het koffietentje dat gevestigd is in een voormalig brugwachtershuisje. Iedereen kan zich aanmelden. Dat kan al voor een dagdeel per week of per maand. Benieuwd wie er aan het werk is? Op de website staan alle campingbazen, inclusief agenda vermeld. Hier is het altijd gezellig.

Je wandelt vanaf station ‘s-Hertogenbosch in een kwartiertje naar Camping Koffietent. Met de OV-fiets ben je er in 5 minuten.

  • Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur. Let op: als er geen campingbaas beschikbaar is, blijft Camping Koffietent gesloten. Bekijk de actuele openingstijden van dit koffietentje op de website

Zuid-Willemsvaart 6, campingkoffietent.nl

3. Een relaxte sfeer en goede koffie bij Koffiebar Fortin

Een geweldige kop koffie? Bij Koffiebar Fortin weten ze als geen ander hoe je die moet zetten. Hier staat goede koffie op nummer 1. Voor iedereen, van de cappuccino-liefhebber tot de espresso-shotter. Bij binnenkomst word je vrolijk begroet door de barista’s. Plof neer om tot rust te komen, een boek te lezen of gezellig te kletsen. Het assortiment bonen op de molens wisselt continu. Er is bij elk bezoek weer iets nieuws te ontdekken. En wil je zo’n bakkie ook zelf kunnen maken? Bij Fortin koop je de beste bonen van de stad.

In een klein kwartiertje wandel je van station ‘s-Hertogenbosch naar Koffiebar Fortin.

  • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.00 - 20.00 uur, zaterdag van 08.00 - 18.00 uur, zondag van 10.00 - 17.00 uur  

Ridderstraat 6, cafefortin.nl

4. Koffie (maar vooral Bossche bollen) bij Jan de Groot

Den Bosch staat niet alleen bekend om het gezellige carnaval. Ook voor een Bossche bol moet je hier zijn. De soes, slagroom en een dikke laag chocolade, de Bosschenaren zijn trots op dit stadsproduct. De échte? Die vind je alleen bij Jan de Groot. Het geheime recept stamt uit 1938. Twee generaties later wordt het recept nog steeds goed bewaard binnen de familie. Een klein tipje van de sluier: de bakkers dompelen de soezen in een speciaal mengsel van chocolade, suiker en cacaoboter. In de lunchroom geniet je van een Bossche bol en een kop koffie. Ook voor een uitgebreide lunch of een Brabantse High Tea kan je hier terecht.

Jan de Groot is gevestigd naast station ‘s-Hertogenbosch. Binnen 2 minuten wandel je naar de lunchroom.

  • Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.00 - 18.00 uur, donderdag van 08.00 - 21.00 uur, zaterdag van 08.00 - 17.00 uur  

Stationsweg 24, bosschebollen.nl

5. Welkom in de koffiehemel: La Jeu Coffee

La Jeu Coffee is een sfeervol koffiebarretje, gevestigd in het historische pand ‘De Drie Mollen’. Ooit zat hier de op een na grootste koffiebonenbranderij van ons land. Hier waan je je in de koffiehemel. Je kunt er terecht voor een (h)eerlijk bakkie aan de bar of een zakje bonen voor thuis. Bij La Jeu vind je alleen fairtrade speciality coffee, vers gebrand door eigenaresse Larissa zelf. Er staat altijd iets lekkers zoet in de vitrinekast. En wil je die barista skills ook zelf kunnen toepassen? Tijdens de koffieworkshops deelt La Jeu hét geheim achter jouw dagelijkse kop koffie. Zo maak jij voortaan alleen nog maar de lekkerste cappuccino's.

In 20 minuten wandel je vanaf station ‘s-Hertogenbosch naar La Jeu Coffee. Of je pakt de OV-fiets en je bent er in 5 minuten.

  • Openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag van 08.00 - 17.00 uur, zaterdag van 09.00 - 17.00 uur, zondag van 10.00 - 17.00 uur

Hinthamerstraat 190, lajeucoffee.com

6. Koffie in de huiskamer van Crème Den Bosch

In het midden van de Snellestraat in Den Bosch vind je een knus, wit pand. De thuisplaats van Crème Den Bosch. Je kan hier terecht voor shared lunch en shared dining. Maar ook als je rustig wakker wilt worden met een goede koffie is dit de ideale hotspot. Hier voelt het als thuiskomen. Een huisgemaakt taartje van de chef-kok kan niet ontbreken bij je bestelling. Carrot cake, cheese cake, lemon pie, van alles wat! De ontspannen sfeer, heerlijke Iced Matcha’s en eigenaresse Eva, maken deze hotspot in Den Bosch tot een favoriet.

Binnen 10 minuten wandel je van station ‘s-Hertogenbosch naar Crème Den Bosch.

  • Openingstijden: dinsdag en woensdag van 09.00 - 17.00 uur, donderdag, vrijdag en zaterdag van 09.00 - 23.00 uur, zondag van 09.00 - 22.00 uur 

Snellestraat 47, cremedenbosch.nl

Tekst: Maaike van Suijdam - Insiders
Beeld: Koffiebar Crème, Banketbakkerij de Groot, Drab en La Jeu Coffee 

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

24 uur met vriendinnen in Den Bosch

De perfecte stad voor een vriendinnenweekend.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten