Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Dagje uit in Deventer

Sfeervol centrum met historische straten

Deventer is een van de oudste steden van Nederland en zeker een bezoek waard. Met een sfeervol centrum en gezellige terrassen aan het plein de Brink is er veel te zien. Struin door de historische straatjes vol verrassende winkels en culinaire speciaalzaken. 

Jeppe

Duurzaam shoppen in Deventer

Bij Jeppe is de keuze reuze en duurzaam. Van boeken en kleurrijke woonaccessoires tot verzorgingsproducten en lokale lekkernijen.

Stadswandeling in Deventer

Stap in de sprookjesachtige wereld van het Bergkwartier.

Poppodium Burgerweeshuis

Cultuur in Deventer

In het café zijn er wekelijks gratis optredens en in de zomerperiode kun je in de binnentuin terecht voor evenementen.

Middeleeuws stadscentrum

Wie in Deventer centrum tegenover het Station Deventer de Keizerstraat volgt, staat zo op de Brink. Een van de mooiste pleinen van Nederland. Hier liggen de bekendste bezienswaardigheden compact bij elkaar. De opvallendste is de Middeleeuwse Waag, met het gelijknamige stadsmuseum achter de indrukwekkende laatgotische gevel. Niet alleen de stad, maar ook haar voornaamste exportproduct, de Deventer koek, werd in de Middeleeuwen geboren. Nog onverminderd populair, dus neem er zeker een mee voor thuis. 

De leukste winkels in Deventer

Aan de andere kant van de Brink liggen de favoriete winkelstraten van de stad: de Grote en de Kleine Overstraat. Met een fijne mix van speciaalzaken, knusse koffietentjes en inspirerende conceptstores. In het historische Bergkwartier - waar eeuwenoude gevels met weelderige rozenstruiken de show stelen - kunnen schatzoekers hun hart ophalen in de brocante- en antiekwinkels. In de zomermaanden staat de Koekstad vooral bekend als Boekstad. Dat heeft alles te maken met de befaamde boekenmarkt die in de hele stad wordt georganiseerd. 

Ook interessant

Naar alle dagjes uit

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tips van NS Dagje Uit, relevant nieuws en aanbiedingen.

Ontvang tips per mail