Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Dagje uit in Ede

Van kunstroutes tot streekproducten

Het gezellige centrum van Ede is perfect te combineren met heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden in een van de bekendste natuurgebieden van Nederland. Op de Veluwe geniet je van heide, zandverstuivingen, grasvlakten en bossen. Ook in Ede centrum is er genoeg te beleven, van inspirerende kunstwandelroutes en street art tot knusse winkels en restaurants.

5x zien en doen in Ede

Van een wandelroute vol kunst of in de natuur, tot een ambachtelijk bakker.

5x leuke restaurants in Ede

Proef de streekproducten van Ede.

Via bos en beken naar botanische tuin Belmonte

12 of 18 km

Van station Ede-Wageningen naar busstation Wageningen

Ede centrum & natuur

Verken Ede via een stadswandeling, zoals een van de drie inspirerende kunstroutes. Je wandelt van kunstwerk naar kunstwerk en ziet meteen meer van het dorp. In het centrum vind je diverse leuke hotspots en restaurants. Daarna kom je tot rust in de bossen van Hoekelum, een sprookjesachtig landgoed met kasteel.     

Food in Ede

Ede ligt in het hart van de zogenoemde Foodvalley; een regio waar wordt gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. De overheid werkt samen met regionale bedrijven en kennisinstellingen aan het ontwikkelen van gezonde en duurzame voeding. Ook wordt er in Ede en omgeving veel georganiseerd rondom dit thema; van foodfestivals tot smaakfietsroutes langs leuke adressen met streekproducten. 
 

Beeld Ede Marketing - Casper Korver, Hoekelum

Dit vind je misschien ook interessant

Naar alle dagjes uit

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tips van NS Dagje Uit, relevant nieuws en aanbiedingen.

Ontvang tips per mail