Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Dagje uit in Maastricht

Bourgondisch genieten

In Maastricht heb je het gevoel even op vakantie te zijn. Verse vlaai, historische panden, de mooie Maas, indrukwekkende grotten en beste hotspots: Maastricht is meesterlijk. NS Dagje Uit geeft je de beste plekken in deze heerlijke stad. 

4x leuke musea in Maastricht

Van middeleeuwse schatten tot moderne kunst. Ontdek ze hier!

6x zien en doen in Maastricht

Hip, hartelijk en rijk aan historie.

Stad en natuur rondom de Sint-Pietersberg.

9 of 14 km

Rondwandeling vanaf station Maastricht.

Stadspark Maastricht

Wandelen in Maastricht

Trek gerust wat tijd uit voor een parkwandeling, zeker met al het moois dat er te zien is.

Townhouse Hotel in Maastricht

Overnacht in Dutch design

Townhouse Hotel - 2 minuten lopen vanaf het station - is een fijne optie na een dagje shoppen, borrelen en dineren.

Koppel wandelt de NS-wandeling Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul

13 of 17 km

Van station Maastricht naar station Valkenburg of Schin op Geul.

Veelgestelde vragen over een dagje uit in Maastricht

 • Wat te doen in Maastricht?

  Wil je weten wat er allemaal te doen is in Maastricht? De Limburgse hoofdstad biedt meer dan genoeg voor een compleet dagje uit.

  Bezoek de prachtige musea die deze stad te bieden heeft. Verken het Bonnefantenmuseum voor kunstliefhebbers, het Natuurhistorisch Museum voor de nieuwsgierigen, en het Museum aan het Vrijthof voor een historische ervaring. Er is voor elk wat wils: ontdek de leukste musea in van Maastricht.

  Voor een goede maaltijd ga je naar culinaire hotspot bistro Le Fernand, of geniet je van Vlaamse familierecepten bij Witloof. De lekkerste restaurants van Maastricht hebben we voor je op een rij gezet.

  Ben je een liefhebber van wandelen? Dan raden we je de NS-wandeling Valkenburg aan de Geul van 13 of 17 km aan. Vanaf station Maastricht wandel je door groene bomen en parken de stad uit. Vanuit daar kom je in de Limburgse heuvels, bossen en een bijzonder natuurgebied terecht. Of geniet van het uitzicht op de St. Pietersberg tijdens de NS-wandeling Sint-Pietersberg. Deze wandeling heeft een lengte van in 9 of 14 km.

 • Wat te doen doen in de buurt van Maastricht?

  Met de trein vanaf station Maastricht reis je in een half uurtje naar station Heerlen. Verken het moderne en cultureel rijke stadscentrum met onze tips voor een dagje uit in Heerlen.

  Een treinrit van bijna een uur naar Venlo brengt je naar de grens met Duitsland. Bezoek het museumkwartier, verwonder je in het theater en beleef een cultureel dagje Venlo. In de buurt van Venlo liggen fijne gebieden om te wandelen, zoals de Groote Heide. Huur een OV-fiets op station Venlo en ga op pad. Ontdek alle tips voor een dagje uit in Venlo.

 • Hoe reis ik naar Maastricht?

  Alle tips voor jouw dagje uit in Maastricht zijn op loop- of fietsafstand van het station. Reis daarom gemakkelijk met de trein naar Maastricht. Vanuit daar wandel je lekker verder door de stad. Of je huurt een OV-fiets.

  Er zijn 3 stations in Maastricht verspreid over de hele stad. Maastricht is gemakkelijk bereikbaar vanuit heel Nederland. Benieuwd naar de reistijd en route? Plan jouw reis van deur tot deur gemakkelijk met de NS Reisplanner of in de NS-app.