Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

5x visrestaurants in Middelburg

In Middelburg kan je uren dwalen door de kleine steegjes en je ogen de kost geven aan de vele monumenten. Maar wist je dat deze historische stad ook een culinaire broedplaats is? En het barst ook nog eens van de gezellige visrestaurants. In Middelburg zit je gebakken!


1. De Vliegenier

In hartje Middelburg zit het vis walhalla De Vliegenier. Van brood met garnalenkroketten tot sliptong. Hier kun je aanschuiven voor een lunch tot een uitgebreid diner. In de avond verlekker je je aan klassiekers als Zeeuwse mosselen en kibbeling in remouladesaus (fish & chips). Liever iets anders dan vis? Dat kan ook! Of laat je verrassen door de vangst van de dag.

Vanaf station Middelburg 10 minuten lopen of 4 minuten met de OV-fiets.

Pottenmarkt 6, devliegeniermiddelburg.nl

2. La Presa

Bij La Presa schuif je aan voor de tapas. De menukaart bestaat uit een divers aanbod van vis, vega of vlees. Wordt het de tataki van tonijn, calamares of zalm of toch de kip quesadilla? Dat is allemaal nog lekkerder in combinatie met de wokgroentes én frietjes. Voor wie niet van delen houdt, is er Indiase curry of een Portugese rijstschotel. Sluit af met de Portugese pastel de nata of Spaanse churros met chocoladesaus.  

Vanaf station Middelburg 8 minuten lopen of 3 minuten met de OV-fiets.

Damplein 44, lapresa.nl

3. Het Packhuys

Heb je zin in een knus en culinair diner? Dan is Het Packhuys een must visit. In een intieme setting geniet je van huisgemaakt, biologisch en lokaal eten. Van het brood en de frietjes tot de bonbons en het ijs wordt alles dagelijks vers bereid. De vis en vleesgerechten worden als kunstwerken voorgeschoteld. Vanaf het zonnige terras heb je uitzicht op de oude VOC-panden en de monumentale Spijkerbrug.

Vanaf station Middelburg 8 minuten lopen of 2 minuten met de OV-fiets.

Kinderdijk 84, hetpackhuys.nl

4. Sakura House

Sushiliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het Sakura House. De menukaart is rijkelijk gevuld met diverse variaties als krab, tonijn, avocado en geflambeerde paling. Maar er zijn meer Japanse lekkernijen. Proef bijvoorbeeld de zeewiersalade, gestoomde edamame bonen, gefrituurde sesamballetjes en teriyaki spiesjes. Stomen, frituren en wokken, hier kan het allemaal.  

Vanaf station Middelburg 12 minuten lopen of 4 minuten met de OV-fiets.

Domburgs Schuitvlot 23, sakurahuis.nl

5. Restaurantje Nummer 7

Laat je culinair verrassen bij Restaurantje Nummer 7. Alles staat in het teken van vers, lokaal, biologisch en seizoensgebonden eten. De menukaart is klein maar fijn. Je bepaalt zelf of je voor drie, vier of vijf gangen gaat en of het vlees, vega of vis wordt. Maar waar die gangen uit bestaan, is een surprise. Tipje van de sluier: eerder stond op het menu ceviche van zeebaars, risotto met asperges en carpaccio van zeeduivel. Fles wijn erbij? Voor elke gang helpt het personeel je aan een passende vino. 

Vanaf station Middelburg 11 minuten lopen of 4 minuten met de OV-fiets.

Rotterdamsekaai 7, restaurantje.nl

Tekst: Rosa Lee Szarzynski – MPG

10x zien en doen in Middelburg

De Zeeuwse hoofdstad is zo’n plek die je alles biedt.

10x beste restaurants in Middelburg

De beste restaurants van de Zeeuwse hoofdstad.