Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Nijmegen

Knus stadshart aan de Waal

Historie en natuurschoon worden in Nijmegen afgewisseld met leuke eet- en shopadressen. Ontdek de gezelligheid van deze gemoedelijke studentenstad, die een van de oudste steden van ons land is.   

5x leuke winkels in Nijmegen

Van lingerie tot jas, de oudste stad van Nederland heeft het.

7x de beste restaurants van Nijmegen

Van bejubelde botanische gastronomie tot de beste steaks.

Vanaf Nijmegen Centraal Station

Nijmegen ademt cultuur en historie. Je stuit in de stad nog steeds op sporen uit de tijd van de Romeinen. Vanaf Nijmegen centraal station zou je direct de winkels in kunnen duiken, maar je kunt ook nog even doorlopen naar Museum Het Valkhof. Het strakke gebouw is ijsblauw en ligt aan een uitgestrekt plein dat uitkijkt over het Valkhofpark. Ga voordat je naar het park loopt eerst even naar binnen: het museum herbergt allerlei indrukwekkende, archeologische schatten, oude kunst uit de middeleeuwen en moderne kunst van nu. 

De Waal Nijmegen

Je kunt heerlijk wandelen door het groene Valkhofpark met een van de mooiste vergezichten over de Waal Nijmegen. Ook vind je er de eeuwenoude Barbarossa-ruïne, gelegen op de Hofberg – een van de zeven heuvels waar de benedenstad op gebouwd is. Zin om lekker te shoppen? In de Lange Hezelstraat wisselen de allerleukste shopadressen, fijne lunchrooms en fotogenieke doorkijkjes en binnentuinen elkaar af.