Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Zwolle

Oude Hanzestad met een jonge vibe

Van de Sassenpoort tot de Librije en van street art tot de leukste shopadressen: tijdens een dagje Zwolle centrum krijg je het beste uit alle werelden: historie, cultuur, unieke winkels én lekker eten.

8x zien en doen in Zwolle

Oude Hanzestad met een jonge vibe.

In het spoor van de Hanze over de Wezepsche Heide

7,5 tot 16 km

Van station Wezep naar Zwolle.

NS-wandeling Overijsselse Buitenplaatsen

17,5 km

Van station Dalfsen naar station Zwolle.

Zwolle centrum 

Een stervormige stadsgracht omringt de historische binnenstad van Zwolle. Tussen dat water liggen musea, pleinen, monumenten, winkels, (eet)cafés en restaurants op je te wachten, die je eventueel per fietstaxi kunt ontdekken. Zwolle centrum is altijd fijn, met talloze festivals, de mooiste boekhandel (zoals Waanders in de Broeren) en culinaire verrassingen (denk aan De Librije). Een centrum zoals dit zie je niet vaak. De typerende kruip-door-sluip-doorsteegjes stammen uit de tijd dat Zwolle nog lid was van de Hanze, een samenwerkingsverband tussen handelssteden in Europa.

Slenteren door de Hanzestad 

Tijdens je kennismaking met de stad zul je ongetwijfeld een aantal historische elementen opmerken. Vroeger was de stad namelijk omringd door een stadsmuur met wel 23 torens. Nu zijn er nog maar drie over. Van de acht stadspoorten kun je nu nog de Sassenpoort bewonderen. Deze poort die dateert uit eind veertiende en begin vijftiende eeuw, is een echte eyecatcher. Er zijn ook nog een aantal bijzondere kerken die een bezoekje waard zijn.

In Zwolle wordt het leven gevierd. Wie de Hanzestad bezoekt, doet daar gewoon aan mee. Lekker slenteren door de steegjes, eten, shoppen en mooie musea bezoeken