Naar content

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Ankeveense Plassen

Van station Bussum Zuid naar Weesp

Bos, plassen en polder; ingrediënten voor een afwisselende wandeling. Je komt ook langs imposante landhuizen, die dienst deden als zomerverblijf voor voorname families. Geniet verder van alle slingerpaden, lanen en waterpartijen in dit prachtige gebied.

21 km


Praktische informatie

Afstand
21 km
LAW
Floris V-pad, Stelling van Amsterdam
Honden toegestaan?
Ja. Aangelijnd. Op de Franse Kampheide mogen ze in bepaalde periodes los lopen. Bordjes geven hierover informatie.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Buitenplaatsen en landgoederen
  • Slingerpaden en waterpartijen
  • Fort Hinderdam

Beschrijving

Bos, plassen en polder. Over de Franse Kampheide wandel je naar de Gooise Lusthoven. Op de toenmalige woeste gronden werden imposante landhuizen gebouwd, die dienst deden als zomerverblijf voor voorname families.

Nu probeert de Vereniging Natuurmonumenten deze waardevolle landgoederen in hun oorspronkelijke staat te behouden. Slingerpaden, lanen en waterpartijen kenmerken dit prachtige gebied. Na een bezoek aan het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten loop je al snel het bos uit. Het graspad langs de mooie Ankeveense Plassen kan drassig zijn. De Vecht kruisen en via het streekpad Stelling van Amsterdam de eeuwenoude Aetsveldse Polder in naar het stadje Weesp. Hier kun je weer op de trein stappen.

Route

De openingstijden van het bezoekerscentrum zijn: van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties en feestdagen gelden alternatieve tijden. Raadpleeg hiervoor de website van Natuurmonumenten.

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Ervaar rust op de heide van de Kampina

17 km

Van station Boxtel naar Oisterwijk

Vogels zien en horen langs de Hollandse Kade

12 of 17 km

Van station Woerden naar Breukelen

Het prachtige stuifzandgebied de Lange Duinen

10 of 22 km

Van Station Amersfoort naar Soest Zuid of Hollandsche Rading

Plan uw reis