Naar content

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Beerschoten

Van station Bunnik naar Bilthoven

Een beetje wandelaar moet een keer over het pad langs de Kromme Rijn naar Rhijnauwen gelopen zijn. Je loopt er prachtig tussen de forten door en langs de bunkers van de Hollandse Waterlinie. Het leuke, levendige theehuis vraagt gewoon om een uitgebreide tussenstop.

6 km, 11 km of 17 km


Praktische informatie

Afstand
6 km, 11 km of 17 km
LAW
Utrechtpad, Utrecht te voet
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Landgoed Rhijnauwen
  • De Uithof
  • Beerschoten en het Panbos

Beschrijving

Na het centrum van Bunnik sta je ineens echt buiten. Je loopt over het mooie wandelpad langs de Kromme Rijn naar Rhijnauwen. Tussen de forten door en langs de bunkers van de Hollandse Waterlinie. Rondom het theehuis is er altijd levendigheid.

Aan het eind van het landgoed verschijnen kleurige gebouwen van de Uithof, het universiteitscentrum van Utrecht. Daar loop je even later midden tussendoor. Na het meteorologische veld van het KNMI en De Bilt, duik je het bosgebied van landgoed Beerschoten in om er in Bilthoven weer uit te komen.

Route

Deze route is 17 km lang, maar kan ingekort worden door gebruik te maken van de bus van en naar De Uithof of De Bilt. Maak je gebruik van de bus bij De Uithof dan heeft de wandeling van Bunnik naar De Uithof een lengte van 6 km en van De Uithof naar De Bilt 11 km. Gebruik je de bus bij de Bilt dan is de wandelroute van Bunnik naar De Bilt 7,5 km en van De Bilt naar Bilthoven 9,5 km.

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Historisch wandelen door Amsterdam

8,5 of 11 km

Van Amsterdam Centraal via het Westerborkpad naar Amsterdam Muiderpoort

Bos, heide en zand op de Utrechtse Heuvelrug

8 of 14 km

Van station Driebergen-Zeist naar Maarn

Klimmen en dalen bij de Elsterberg

11 of 17,5 km

Van station Rhenen naar Veenendaal West

Plan uw reis