Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Belmonte

Van station Ede-Wageningen naar busstation Wageningen

In dit afwisselende landschap wandel je over landgoed Hoekelum en langs de slingerende Molenbeek. Neem op de Wageningse Berg de tijd om van het fraaie uitzicht over de Rijn en de Betuwe te genieten. Sluit je wandeling af in de beroemde tuin ‘Belmonte’ met prachtige magnolia's en rododendrons.

12 km of 18 km


Praktische informatie

Afstand
12 km of 18 km
LAW
Maarten van Rossumpad en Trekvogelpad
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Prehistorische grafheuvels
  • Veluwse sprengenbeken
  • De botanische tuin van landgoed 'Belmonte'

Beschrijving

Vanaf het station loop je via landgoed Hoekelum naar natuurvriendenhuis De Bosbeek. Je passeert een aantal prehistorische grafheuvels. De route volgt het beekdal van de slingerende Molenbeek. De beek werd gegraven om energie te leveren voor watermolens.

Door de bossen van landgoed Oranje Nassau's Oord loop je naar de Wageningse Berg met fraaie uitzichten over de Rijn en de Betuwe. De befaamde botanische tuin 'Belmonte' is een mooi slotstuk. Je ziet hier prachtige magnolia's en rododendrons.

Route

Na 12 km kun je naar bushalte Begraafplaats, Wageningen lopen. Hier vertrekt op werkdagen een buurtbus naar Wolfheze (lijn 590) en naar Renkum (lijn 589). Houd er rekening mee dat deze bus niet op zaterdag en zondag rijdt. Check de actuele vertrektijden in de NS-app of in de Reisplanner op NS.nl (ook bustijden).

Let op: vanwege een ingrijpende verbouwing van het stationsgebied is de ‘oude’ route ten noorden van het spoor niet meer toegankelijk. Je loopt nu ten zuiden van het spoor over Landgoed Hoekelum. Even voorbij de A12 pak je de bestaande route op. NS-Belmonte is daardoor 2 km langer geworden (totaal 18 km).

Koop treinkaartjes online

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Historie en natuurschoon bij de Hemelse Berg

5 tot 16,5 km

Van station Oosterbeek naar Arnhem Centraal

Het prachtige stuifzandgebied de Lange Duinen

12 tot 22,5 km

Van Station Amersfoort Centraal naar Soest Zuid of Hollandsche Rading.

Wandeling over de bosrijke stuwwal Woldberg

9 tot 17 km

Rondwandeling vanaf station Steenwijk

Plan uw reis